Medical Park Antalyaspor’da olağanüstü genel kurulda mevcut başkan Gültekin Gencer ve taraftar gruplarından Can Atlı başkanlık için yarıştı. Gergin geçen oylama sonucunda kırmızı-beyazlı kulüp Gültekin Gencer’le yola devam etme kararı aldı.
Önümüzdeki sezon PTT 1. Lig'de mücadele olacak Medical Park Antalyaspor’da başkan Gülteki Gencer, yaşanan başarısızlığın ardından olağanüstü genel kurul kararı almıştı. Bugün gerçekleşen genel kurul Hasan Subaşı Tesisleri'nde yapıldı. Saygı duruşu ile başlayan genel kurul, faaliyet raporunun okunması ve oylamasıyla devam etti. Oylamaya sunulan faaliyet raporu kurul üyeleri tarafından kabul edildi. Daha sonra başkanlık seçimi için açık oylama yapıldı. Oylama sonucunda mevcut başkan Gültekin Gencer yeniden başkanlığa seçildi. Genel kurulda başkanlığa son ana kadar aday çıkmaması ve çıkan adayında taraftar gruplarından olması dikkat çekti. Genel kurulda divan başkanlığını ise Hasan Subaşı yaptı. Genel kurul öncesi bir konuşma yapan Subaşı, Antalyaspor’un içinde bulunduğu durum dolayısıyla çok üzgün olduğunu belirtti. Genel kurulun şanssız bir dönemin ardından yapıldığını vurgulayan Subaşı, Antalyaspor’un daha iyi günlere gitmesi temennisinde bulundu.
Oylamaya geçilmeden söz isteyen başkan adayı Can Atlı, Gültekin Gencer döneminde yapılan yanlışları eleştirirken, Antalyaspor’un istikrarlı ve başarılı bir kulüpken küme düşen borçlu bir kulüp olduğunu söyledi.
GENCER: "SAMET AYBABA’YI GÖNDERMEK EN BÜYÜK HATAMIZ"
Açık oylama sonucu seçimi kazanan ve yeniden başkan seçilen Gültekin Gencer, seçimden sonra genel kurula seslendi.
Konuşurken gözleri dolan Gencer, “19 haziran genel kurulunda oyların yüzde 98'ini alarak göreve geldim. Göreve gelirken amacımız Antalyaspor'u daha iyi yerlere getirmekti. Futbola küsmüş bir şehri nasıl takımla barıştırırız, stada çekeriz, düşüncesiyle geldik. İstikrarın sürmesi açısından göreve geldiğimde ilk görüştüğümüz hoca Mehmet Özdilek’ti. Her ne kadar siz karşı gelseniz de. Biz alışığız, 5 yıllık istikrarla ve ligi 7. bitiren başkan ve hocayı dahi istifaya çağırdınız. Küme düştük daha fazlasını yaparsınız bu gayet doğal. Antalya alışık, başarılı olsa da olmasa da istifaya çağrılıyoruz. Göreve geldikten sonra birçok hocayla görüştük ve bir takımı 3. yapmış, ligi de tanıması bakımından Samet Aybaba’yı göreve getirdik. Serkan balcı dışında bütün transferleri de hocanın isteği doğrultusunda yaptık. Bizim ligdeki en büyük kaybımız içeride oynadığımız Gaziantep ve Çaykur Rize maçları. Rize maçından sonra Samet Aybaba’nın gelip 'Başkanım taraftarlar istemiyor. Siz de zor durumda kalmayın' demesiyle o gece belki de tarihimizin en hatalı kararını verdik. Son 9 haftaya her şekilde 3 galibiyet alırız düşüncesiyle takımı yeni bir hocaya teslim etmek zorunda kaldık. Maalesef bu bizim en büyük hatamız” şeklinde konuştu.
Can Atlı’nın 'Yabancılara verilecek paranın Antalya’nın çocuklarına verilmesi gerekir' sözüne de cevap veren Gültekin Gencer, "Bu takımda Antalyalı diye sahada alkışladığımız bizim çocuğumuz Giray Kaçar küme düşünce federasyona alacakları için ilk başvuran kişi oldu" dedi.
GENEL KURULDA MENDERES TÜREL TARTIŞMASI
Genel kurul sonunda salondan birçok kişi söz isteyerek konuşma yaptı. Bir konuşmacı ise Antalyaspor'un küme düşmesini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e bağlayınca salonda gerdin dakikalar yaşandı. Antalyaspor’un maçlarını Atatürk Stadı'nda oynarken daha büyük bir seyirci kitlesine karşı oynadığını belirten konuşmacı, siyasi nedenlerle Atatürk Stadı'nda oynayamadıklarını bununda seyircinin maçlara olan ilgisini azalttığını savundu. Salonda bulunan diğer katılımcılar ise konuşmacıya büyü tepki gösterdi. Genel kurulun siyaset için uygun yer olmadığını belirten katılımcılar Menderes Türel’in destekleri olmasa Antalyaspor'un daha kötü durumlarda olacağını belirttiler.
Kaynak: iha