UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında Atletico Madrid, kendi evinde Chelsea ile karşılaştı. Mücadele golsüz beraberlikle sona erdi.
UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali’nde Barcelona’yı elemeyi başaran Atletico Madrid, yarı final ilk maçında Chelsea ile golsüz berabere kaldı. Sakatlıktan yeni çıkan milli futbolcu Arda Turan karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Arda Turan, karşılaşmanın 60. dakikasında Brezilyalı futbolcu Diego’nun yerine oyuna dahil oldu. Milli futbolcu oyuna girdikten sonra sergilediği performansla mücadeleye hareket getirdi ancak bu performans Madrid’in golü bulmasına yeterli olmadı. Karşılaşmada sarı kart gören ve cezalı duruma düşen 3 isim rövanş maçında sahada olamayacak. Chelsea’den Frank Lampard ve Mikel, Atletico Madrid’den ise Gabi sarı kart gören ve rövanş karşılaşmasında forma giyemeyecek isimler.
Öte yandan, Chelsea’nin başarılı kalecisi Petr Cech mücadelenin 15. dakikasında yaşadığı sakatlık sonucu yerini 41 yaşındaki Avustralyalı kaleci Mark Schwarzer’a bıraktı.
Atletico Madrid ile Chelsea arasındaki rövanş mücadelesi 30 Nisan Çarşamba günü Stamford Bridge’de oynanacak. Golsüz beraberlik durumunda karşılaşma uzatmalara ve gerekirse penaltılara gidecek. Her türlü gollü beraberlikte ise Atletico Madrid finale yükselen taraf olacak.
UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final diğer maçı ise yarın İspanya’da Real Madrid ile geçen sezonun şampiyonu Bayern Münih arasında oynanacak.
Kaynak: iha