Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, kötü gidişe dur demek istiyor.
Kulüp Başkanı Mehmet Özcan, Aykon TED Ankara Kolejliler maçını unutup, önlerindeki maçlara odaklanmaları gerektiğini hatırlatarak, "Olin Edirne maçını kazanmak için elimizden gelen gayreti gösterip, galibiyet alacağımıza inanıyorum" dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Aykon TED Ankara Kolejliler'e 85-70 yenilen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ligdeki 14. mağlubiyetini aldı. Ligde oynadığı 20 maçın 6'sından da galip gelen Mersin ekibi, topladığı 26 puanla 14. sırada yer alıyor. Bu hafta sonu aynı puana sahip oldukları Olin Edirne ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu maçı kazanıp kötü gidişe dur demek istiyor.
"ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARA ODAKLANMALIYIZ"
Aykon TED Ankara Kolejliler ile Olin Edirne maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan, Aykon TED Ankara Kolejliler maçının final niteliğinde geçtiğini kaydederek, "Ligdeki takımların kalitesinin arttığı bu senede her takımın birbirini yendiği, iyi günde olan takımın başarılı olduğu bir lig yaşıyoruz. Aykon TED Ankara Kolejliler maçında oyuncularımız maçı kazanmak için gelinden geleni yaptılar ancak rakibimiz maçı kazanmasını bildi. Ayrıca ligin ilk yarısında oynadığımız Beşiktaş maçında ki hakemler bu maçta da görev yaptılar. Yine bu maçta da hakemler maçın önüne geçtiler. Oyuncularımızı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Artık bu maçı unutup önümüzdeki maçlara odaklanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
"FİNAL NİTELİĞİNDE BİR MAÇ OLACAK"
Olin Edirne maçıyla ilgili de Özcan, "Olin Edirne takımıyla puanlarımız eşit durumda. Birbirine denk takımların mücadelesi zorlu geçecektir. Olin Edirne gerek yerli oyuncularının kalitesi, gerekse de yabancı oyuncularının kalitesiyle çok iyi bir takım olduğunu ve deplasmanda sürpriz galibiyetler aldığını biliyoruz. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve maça o şekilde çıkacağız. Ancak skorer oyuncumuz Kenny Hasbrouck'un sakatlığı dar rotasyonumuzda takımımız için olumsuz olmuştur. Bu olumsuzluğu kapatabilmek için diğer oyuncularımızın ekstra performansla mücadele edeceğini biliyoruz. Bu maçı kazanmak için elimizden gelen gayreti gösterip, galibiyet alacağımıza inanıyoruz. Final niteliğinde geçecek bu maçta her zamankinden farklı olarak muhteşem seyircimizin desteğine daha çok ihtiyacımız var. Tüm taraftarlarımızı maça ve takımlarına sahip çıkmaya çağırıyorum" diye konuştu.
Kaynak: iha