BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Yaz mevsiminde yeni sezon hazırlıkları için kamp yapacak spor kulüplerinin ilgi gösterdiği Bolu'da, tesislerdeki hazırlıklar tamamlandı.  

Yeşil doğası ve temiz havasıyla her yaz çok sayıda yerli ve yabancı spor kulübü ağırlayan Bolu Dağı, Gerede ve Karacasu beldesindeki tesisler, yeni kamp sezonuna hazır hale getirildi. 

Bolu Valisi Aydın Baruş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin farklı sportif aktivitelere ev sahipliği yapabilecek doğal güzellikleri bünyesinde toplayan, ender coğrafyalardan birisi olduğunu söyledi.

Kentte, doğa,  su ve kış sporları ile birçok olimpik branşların yapılabileceği alanların ve tesislerin bulunduğuna işaret eden Baruş, bölgenin yüzde 65'inin ormanlık olması, rakım, nem ve oksijen oranlarının mükemmelliğinin spor turizmi açısından önem arz ettiğini dile getirdi.

Vali Baruş, takımların kamp için kenti tercih ettiğini vurgulayarak "Profesyonel futbol takımlarının yanı sıra basketbol, hentbol, güreş ve cimnastik milli takımlarımız, kamp için kentimizi tercih ediyorlar. Spor tesis yatırımlarıyla Bolu'daki spor turizm potansiyeli çok daha da artacaktır" dedi.

 

- 3 bin kişilik spor salonu

 

Kentte 3 bin kişilik spor salonunun yakın zamanda hizmete gireceğini anlatan Baruş, şöyle konuştu:

"Böylece salon sporları kampı için ilimize gelen takım sayısı da artıracak. Ulusal ve uluslararası organizasyonların ilimize alınması konusunda bu tesis önemli bir avantaj sağlayacak. Yapımını tamamlayarak hizmete aldığımız 4 sentetik zemin futbol sahası da özellikle futbol branşında daha çok takıma hizmet vermemizi sağlayacak.  2014 yılında yaklaşık 180 takım Bolu'da kampa girmişti. Bu yıl da futbol ve diğer spor branşlarında faaliyet gösteren takımlarımızı Bolu'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağız."

 

- "Tesisler takımları bekliyor"

 

Bölgedeki bir otelin genel müdürü Ervani Alemdar da  kentteki otellere ait 16 antrenman sahasının olduğunu, tesislerde kamplar öncesi bakım ve onarımların tamamlandığını dile getirdi.

 Ankara ve İstanbul gibi iki metropol kentin arasında yer alması nedeniyle takımların Bolu'ya yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Alemdar, çok sayıda takımın kamp yapmasının hazırlık maçları açısından da kolaylıklar sağladığını, kulüplerin de bundan memnun olduğunu anlattı.

Alemdar, Bolu'nun spor turizmi anlamında bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayarak  "Kış aylarında futbol takımlarının ilgi odağı Antalya ise yaz aylarında da Bolu'dur. Bazı bölgelerde etkili olan yaz sıcakları nedeniyle takımlar kamp yapamıyor. Bu yüzden çok sayıda takım, temiz ve serin havası nedeniyle kenti tercih ediyor. Bolu spor turizminin başkenti oldu" diye konuştu.

Başka bir otelin genel müdürü İsa Erdem ise yerli ve yabancı kulüpler tarafından tercih edildiklerini, yeni sezon öncesi tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve 15 takımı ağırlayacaklarını kaydetti.

Kaynak: aa