BOLU (AA) - PTT 1. Lig takımlarından Boluspor, hafta sonu sahasında oynayacağı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Kulübün Karaçayır Mahallesi'ndeki tesislerinde gerçekleştirilen antrenmana ısınma koşusuyla başlayan kırmızı-beyazlı ekip, daha sonra 5'e 2 top çalışması yaptı. İdman, pas çalışması ve açma-germe hareketleriyle sona erdi..

Teknik Direktör Reha Erginer, gazetecilere yaptığı açıklamada, ligin ilk yarısını istedikleri konumda bitiremediklerini söyledi.

İkinci yarıya başlayacakları maçın çok önemli olduğunu belirten Erginer, "Bu hafta önemli bir maç var. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile puanlarımız eşit. En kısa zamanda puanlar alıp daha üst sıralara tırmanmak istiyoruz" diye konuştu.

Erginer, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasına her hafta olduğu gibi 3 puan parolasıyla hazırlandıklarını kaydederek, "Zor maç olacak ama bizim için aslında kolay ya da zor maç yok. Rakipler birbirinden zorlu. Herkes herkesi yenebiliyor ve enteresan sonuçlar çıkabiliyor. Böyle sonuçların alındığı ligde mücadele ediyoruz. İkinci yarıda bu sonuçların daha fazlasını da göreceğimize eminim" değerlendirmesinde bulundu.

- "Mali sıkıntılar kulüplerin önündeki en büyük engel"

Artık iç sahada puan kaybetme gibi lüksleri bulunmadığına dikkati çeken Erginer, galibiyet serisi hedeflediklerini dile getirdi.

Ara transfer döneminin henüz bitmediğini anımsatan Erginer, şu bilgiyi paylaştı:

"Daha transfer yapmayı düşündüğümüz mevkiler var. Tabii istediğimiz oyuncular olursa daha iyi olur. Bize bir şeyler katacak oyuncuları almak istiyoruz. En önemlisi bu oyuncuları transfer ederek önümüzdeki sezonu da düşünüyoruz. Yoksa böyle kısa vadede gereksiz transferler yapıp kulübü de ekstra maliyetler altına sokmak istemiyoruz. Yönetimimizde ortak aldığımız kararlar var.

Mali sıkıntılar kulüplerin önündeki en büyük engel. Adım atarken bu anlamda biraz daha dikkatli atmak lazım. Günü kurtarma derdinde değiliz. Bu anlamda bize katkı sağlayacak oyuncular olursa düşündüğümüz mevkilere takviye yapabiliriz. Yönetimle de bu konularda hemfikiriz. Yoksa isteyip de alamadığımız ve başka kulüplere giden oyuncular oldu." 

Erginer, transfer piyasasının oldukça pahalı olduğuna işaret ederek, oyuncuların ne kazanacaklarına baktıklarını söyledi.

" Devre arası transferler biraz zor oluyor çünkü herkesin kulübü var" diyen Erginer, "Bünyenize iyi oyuncular katmak istiyorsunuz o da zor çünkü herkes oyuncu arıyor. Bugün serbest oyuncu bulmak zor. Maç eksiği olan ve kalitesi yüksek oyuncular oluyor ama az sürede ne kadar katkı verecekleri şüpheli. Bu yüzden transfer konusunda biraz ince eleyip sık dokumak lazım" ifadesini kullandı.

Kaynak: aa