BOLU (AA) - PTT 1. Lig takımlarından Boluspor'da, teknik direktör Özcan Bizati ile kaleci Soner Şahin ve defans oyuncusu Emrecan Afacanoğlu ile sözleşme imzalandı. 

Karaçayır Mahallesi'nde bulunan kulüp tesislerinde düzenlenen imza töreninde, teknik direktör Özcan Bizati ile 2 yıllık sözleşmeye imza attı. Ayrıca Samsunspor'dan transfer edilen kaleci Soner Şahin ile 1+1 yıllık, Bucaspor'dan alınan defans oyuncusu Emrecan Afacanoğlu ile de 2 yıllık anlaşma sağlandı. 

Boluspor Kulüp Başkanı Savaş Abak, törende yaptığı konuşmada, yeni sezonun Boluspor camiasına hayırlı olmasını temenni ederek, başarılı, kazasız, sakatlık olmayan ve futbol şansı yüksek bir sezon diledi. Çok sayıda teknik direktörle görüşme yaptıklarını belirten Abak, "En son Ümit Özat ile bir anlaşmamız oldu ama baktık ki, fikirlerimiz, yapımız uymadı. Onun da kalbinin burada olmadığını anlayınca yollarımızı ayırdık" dedi.

Yönetim olarak her zaman teknik direktörlerin arkasında durduklarını kaydeden Abak, "Geçen yıl defansta büyük sıkıntı yaşadık. Bazı haftalarda play-off'a çok yakın bir takımdık ama kalede ve ön dörtlüde yaşadığımız sıkıntılardan dolayı şansımızı kaybettik. Soner, 2 senedir çok iyi sezon geçiriyor. Bizi kırmadı, Boluspor camiası ile beraber olmak istedi. Bucaspor'dan Emre ile görüştük, onunla da 2 senelik bir anlaşma yaptık. İnşallah hem onlar için hem de Boluspor için başarılı bir sezon olur."

 

- Teknik direktör Bizati ile futbolcular

Boluspor'un yeni teknik direktörü Özcan Bizati ise, yönetime ve kulüp başkanına teşekkür ederek, "İlk amacımız, performansı maliyetinden yüksek oyunculardan bir takım oluşturmak. Oyuncularımızdan maksimum verim almak istiyorum" dedi.

Yeni transfer Soner Şahin, hedefleri olan büyük bir camiaya geldiğini belirterek, "Umarım beklentileri karşılayabilirim. 2 yıldır final oynuyorum, inşallah bu yıl Süper Lig'e çıkarım" şeklinde konuştu. 

Emrecan Afacanoğlu da, "Burada hem kulübün hem de kendi hedeflerim doğrultusunda sıçrama yapacağımı düşünüyorum. Yıllardır Süper Lig'e hasret Boluspor'u, hep beraber buraya taşıyacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: aa