RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'de 22. hafta mücadelesinde yarın sahasında Eskişehirspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'da kulüp başkanvekili Halim Mete, galip gelerek hem iç sahadaki ilk galibiyetlerini almak hem de alt sıralardan kurtulmak istediklerini söyledi.

Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin son haftasında Bursaspor ile 1-1 berabere kaldıklarını, son 30 dakika 10 kişi oynayan rakipleri karşısında bir de penaltıdan yararlanamayarak galibiyeti kaçıran taraf olduklarını dile getirdi.

Alt sıralardan kurtulmak için mücadele eden bazı takımların son haftalarda çıkış yakaladığını ifade eden Mete, kendilerinin de alt sıralardan kurtulmak için mutlaka galibiyet serisi bulmak zorunda olduklarını vurguladı.

Bu açıdan Eskişehirspor maçının son derece önemli olduğunu anlatan Mete, "Rakibimiz, son iki maçta 6 puan toplayarak alt sıralardan kurtulma yarışında avantaj sağladı. Biz de bir an önce gerçek gücümüzü sahaya yansıtarak üst sıralara tırmanmalıyız" dedi.

Sahalarında geride kalan 10 maçta galip gelemediklerini hatırlatan Mete, şöyle konuştu:

"Alt sıralardan kurtulmak isteyen bir takım için sahasında kazanamamak, işleri zorlaştırıyor. Bir an önce sahamızdaki şanssızlığı üzerimizden atmalıyız. Teknik heyetimiz ve futbolcularımız hazırlıklarını sürdürüyor. Camia olarak bu maçın önemini çok iyi biliyoruz. Eskişehirspor maçında galip gelerek sahamızdaki ilk galibiyeti almak ve alt sıralardan kurtulmak istiyoruz."

Mete, Eskişehirspor maçında taraftarlardan takımlarına daha fazla destek olmalarını, 90 dakika boyunca takımlarını desteklemelerini istedi.

Yeşil-mavili ekibin Eskişehirspor karşısında sahaya Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Viera, Giray Kaçar, Eren Albayrak, Kıvanç Karakaş, Sylvestre, Sercan Kaya, Obraniak, Deniz Kadah ve Kweuke muhtemel onbiriyle çıkması bekleniyor.

Kaynak: aa