TRABZON (AA) - Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaştığı Legia Varşova maçında tüm yabancı oyuncularına 18 kişilik kadroda yer verdi. 

Bordo-mavili takımda, sakatlığı nedeniyle bu hafta sadece bir antrenmanda takımla çalışan Yatabare, bu maçta yedek kulübesinde otururken, diğer 7 futbolcu ise ilk 11’de saha çıktı.

Trabzonspor’un ilk 11’inde Türk oyuncu olarak sadece Onur, Musa, Mehmet Ekici ve Fatih Atik görev yaptı. Yedek kulübesinde ise oturan 7 futbolcudan 6'sı ise Türk oyunculardan oluştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Legia Varşova karşısında ilk 11'de, ligdeki Kasımpaşa maçında farklı olarak Yusuf Erdoğan’ın yerine Fatih Atik’i oynattı.

Sakatlığı nedeniyle bu sezon yeterince forma şansı bulamayan Bosingwa, 6 maç aradan sonra Legia Varşova müsabakasıyla sahalara döndü.

En son UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rostov’a karşı oynanan maçta forma giyen Bosingwa, yaklaşık 40 gün sonra yine bir Avrupa kupası maçında forma giyme şansı yakaladı.

- Eski başkan unutulmadı

Trabzonspor Kulübü'nün kurucu üyelerinden ve ilk başkanı Ali Osman Ulusoy, karşılaşmada unutulmadı.

Hüseyin Avni Aker Stadı maraton tribününe, “Bu kulübün temellerinde ve yükselmesinde büyük katkıları olan kurucu üyemiz ve ilk başkanımız Ali Osman Ulusoy’un mekanı cennet olsun” yazılı pankart asıldı. 

Ulusoy'un vefatı nedeniyle iki takım da kollarına siyah bant taktı. Karşılaşma öncesinde Ulusoy için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Kaynak: aa