İSTANBUL (AA) - Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor'a 3-0 yenildi ve çok önemli bir puan kaybı yaşadı.

Taraftarı önünde çıktığı maçın ilk dakikalarında etkili olmasına karşın, ardından oyun üstünlüğünü rakibine kaptıran sarı-kırmızılı ekip, 58 ve 76. dakikalarda Carl Medjani'nin, 86. dakikada da Yusuf Erdoğan'ın gollerine engel olamayarak sahadan mağlup ayrıldı.

Ligdeki son iki maçında Kardemir Karabükspor ve Kasımpaşa'yı 2-1'lik skorla geçen "Cim Bom", Trabzonspor önünde serisini devam ettiremedi.

Galatasaray, bordo-mavili ekibe yenilerek, bu sezon taraftarı önünde ligdeki ilk mağlubiyetini yaşamış oldu. "Cim Bom", Türk Telekom Arena'da geride kalan 4 lig maçında, 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde edilmişti.

Sarı-kırmızılı ekip, ligin 10. haftasını puansız kapatarak 19 puanda kaldı ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki kritik Anderlecht maçı öncesi moral kazanma fırsatını kullanamadı.

 

- Prandelli'ye istifa çağrısı

 

Sarı-kırmızılı ekibin Trabzonspor karşısında aldığı yenilgi, taraftarların teknik direktör Cesare Prandelli'yi istifaya çağırmasına neden oldu.

Maçta Galatasaray'ın 2-0 geriye düşmesinin ardından taraftarların tepkisi başlarken, "Prandelli istifa" tezahüratları yapıldı.

 

- Taraftarlar Selçuk için ikiye bölündü

 

Trabzonspor karşısında peşpeşe gelen gollerin ardından hedef adamlardan biri de Selçuk İnan olurken, taraftar tepkileri ikiye bölündü.

Selçuk'un ayağına top geldiğinde statta ıslıklar başlarken, ardından bir başka grup ise Selçuk lehine tezahüratlarda bulunarak oyuncuya destek verdi.

 

- Trabzonspor alkışlandı

 

Galatasaray taraftarları, kendilerine 3-0'lık yenilgi yaşatan Trabzonspor takımını maç sonunda alkışladı.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte takımlarını ıslıklayan taraftarlar, bordo-mavili ekibi ise alkışladı.

 

- Şampiyonluk yarışındaki rakiplerine karşı galibiyet serisi bitti

 

Galatasaray'ın şampiyonluk yarışındaki en önemli rakipleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı 7 maçtır devam eden iç saha galibiyet serisi, bu akşam son buldu.

Bu rakiplerine karşı iç sahadaki son puan kaybını, 2011-2012 sezonu Süper Final Şampiyonluk Grubu maçında Beşiktaş'la 2-2 kalarak yaşayan "Cim Bom", ardından oynadığı 7 maçı da kazanmasına karşın, Trabzonspor yenilgisiyle serisini noktaladı.

Sarı-kırmızılı ekibin Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a karşı oynadığı son 8 maç şöyle:

2014-2015:

Galatasaray-Trabzonspor: 0-3

Galatasaray-Fenerbahçe: 2-1

2013-2014:

Galatasaray-Trabzonspor: 2-1

Galatasaray-Beşiktaş: 1-0

Galatasaray-Fenerbahçe: 1-0

2012-2013:

Galatasaray-Fenerbahçe: 2-1

Galatasaray-Beşiktaş: 2-1

Galatasaray-Trabzonspor: 2-0

 

- Sneijder'in ısınmaya çıkması, tribünleri ayağa kaldırdı

 

Karşılaşmaya yedekler arasında başlayan Wesley Sneijder'in ikinci yarıda ısınmak için kulübeden çıkması, tribünleri ayağa kaldırdı.

Isınmak için saha kenarına yönelen Sneijder'e taraftarlar tezahüratta bulunurken, Hollandalı oyuncu da eliyle tribünleri selamlayarak karşılık verdi.

Sneijder, 61. dakikada Yekta Kurtuluş'un yerine oyuna dahil oldu.

 

- Hakan Balta sakatlandı

 

Galatasaraylı savunma oyuncusu Hakan Balta, maçın ikinci yarısında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı

Müsabakanın 67. dakikasında bir anda sağ arka adelesini tutarak sekmeye başlayan Hakan, kenar yönetimine değişiklik yapılması yönünde işaret yaptı.

Tecrübeli oyuncu, daha sonra oyundaki yerini Tarık Çamdal'a bıraktı.

 

- Yekta ıslıklandı

 

Sarı-kırmızılı futbolcu Yekta Kurtuluş, oyundan alındığı esnada tribünlerin ıslıklı tepkisiyle karşılaştı.

Maçın 61. dakikasında oyundaki yerini Sneijder'e bırakan oyuncu, tribünlerden gelen ıslıklara alkış yaparak karşılık verdi.

 

- Emre Çolak'la 45 dakika

 

Teknik direktör Cesare Prandelli, maça ilk 11'de başlattığı Emre Çolak'ı, ikinci yarıda oyuna sürmedi.

Müsabakanın ilk yarısında varlık gösteremeyen Emre Çolak, ikinci yarıda kulübeye dönerken, yerine Umut Bulut oyuna dahil oldu.

 

- Hakan Balta ile Chedjou tartıştı

 

Galatasaraylı iki savunma oyuncusu Hakan Balta ile Chedjou, maç içinde tartışma yaşadı.

Karşılaşmanın 26. dakikasındaki bir pozisyonun ardından sert bir şekilde ağız dalaşına giren iki oyuncuyu, aralarına giren Burak Yılmaz yatıştırdı. 

 

- Farklı yenilgiler listesine eklendi

 

Sarı-kırmızılı ekibin Trabzonspor karşısında yaşadığı 3-0'lık mağlubiyet, bu sezonki farklı yenilgiler arasında yerini aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste aldığı 4 gollü mağlubiyetlere, ligde de İstanbul Başakşehir (4-0) yenilgisini ekleyen "Cim Bom", Trabzonspor önünde de kalesinde 3 gole engel olamadı.

Kaynak: aa