ARTVİN (AA) - Artvin'in Yusufeli ilçesinde düzenlenen Geleneksel Derekapı Boğa Güreşleri sona erdi.

Yusufeli Belediye Başkanlığı, ilçe kaymakamlığı, Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Yusufeli Geleneksel Boğa Güreşlerini ve Boğalarını Tanıtma ve Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, 6 kategoride 103 boğa mücadele etti.

Derekapı mevkisinde iki gün süren yarışların dünkü etabında "deste", "ayak" ve "küçük orta" kategorilerinde güreşler yapılırken, bugün de "büyük orta", "başaltı" ve "baş boğa" kategorilerindeki boğa güreşleri düzenlendi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, törende yaptığı konuşmada, boğa güreşlerinin Artvin ve ilçelerinde asırları aşan bir kültür olduğunu söyledi.

Binlerce insanın bu asırlık kültürü yaşatmak ve buna tanık olmak için değişik dönemlerde Artvin ilçe ve köylerinde düzenlenen festivallere akın ettiğini ifade eden Cirit, Artvin denince akla ilk olarak boğaların geldiğini ifade etti.

Cirit, boğa güreşlerinin Artvin turizminin önemli bir parçası olduğunu da dile getirerek, bu kültürün yaşatılmasında önemli rol üstlenen boğa sahiplerine teşekkür etti.

Boğa güreşlerinin tamamlanmasının ardından kategorilerinde dereceye giren boğa sahiplerine protokol üyelerince kupa ve hediyeleri verildi.

Kaynak: aa