GİRESUN (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor, hafta sonu deplasmanda Orduspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. 

Kulüp tesislerinde, teknik direktör Erkan Sözeri yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı. 

Sözeri, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orduspor ile Giresunspor arasında oynanan karşılaşmaların her zaman heyecanlı ve mücadeleci bir derbi havasında geçtiğini söyledi.

Ligde iddialarının kalmamasına rağmen Ordu'ya kazanmak için gideceklerini belirten Sözeri, şöyle konuştu:

"Ligde küme düşme veya play-off oynama gibi bir iddiamız kalmadı. Son 3 maçımız formalite hüviyetinde geçecek ama bu maçları ciddiye almadığımız anlamına gelmiyor. Hafta sonu oynayacağımız Orduspor maçına da, diğer kalan 2 maçımıza da kazanmak için çıkacağız. Bugüne kadar oynadığımız maçlara nasıl ciddi ve kazanma hırsıyla hazırlandıysak bu maçın hazırlıklarını da aynı disiplin ve düşünce çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Kısacası Orduspor deplasmanına da kazanmak için gideceğiz ve bunu başarmak için 90 dakika mücadele edeceğiz." 

Sözeri ayrıca iki komşu ilin takımları arasındaki mücadelenin dostluk ve kardeşlik havasında geçeceğine inandığını dile getirerek, "Bizim örf ve adetlerimizde komşu komşuya her zaman sarılır. Komşu komşunun külüne muhtaçtır. İnşallah bu maçta asıl kazanan dostluk olur. İçeride kora kor mücadele olacaktır. Ancak dışarıda da dostluk olur umarım. Giresunspor ile Orduspor arasındaki karşılaşmada dostluk adına güzel görüntüler ortaya çıkar ve iki güzide kulüp tüm Türkiye'ye örnek teşkil eder. Tek temennimiz o" ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa