TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Medicana Sivasspor ile karşılaşacak Trabzonspor, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu dönemindeki 100. resmi karşılaşmasına çıkacak.

Bordo-mavililer, 26 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda başkanlığa seçilen Hacıosmanoğlu döneminde, Spor Toto Süper Lig'de 67, UEFA Avrupa Ligi'nde 24, Ziraat Türkiye Kupası'nda 8 olmak üzere toplam 99 karşılaşma oynadı.

Trabzonspor, bu karşılaşmalarda 45 galibiyet, 30 beraberlik, 24 mağlubiyet aldı.

 

- Lig maçları 

Trabzonspor, Hacıosmanoğlu döneminde ligdeki 67 karşılaşmada 29 galibiyet, 22 beraberlik, 16 mağlubiyet elde etti.

2013-2014 sezonunda 34 maç sonunda 14 galibiyet, 11 beraberlik ve 9 mağlubiyet ile 53 puan toplayarak, ligi 4. sırada tamamlayan Karadeniz ekibi, bu sezon da ligin son haftası öncesi 15 galibiyet, 11 beraberlik, 7 mağlubiyetle 56 puanla 6. sırada yer alıyor.

 

- Avrupa'da iki kez gruplara kalma başarısı

Trabzonspor, Hacıosmanoğlu döneminde iki sezonda da UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalıp, 2. tura yükselme başarısı gösterdi.

2013-2014 sezonunda 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City, 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk ve play-off turunda da Arnavutluk'un Kukesi takımını eleyerek tarihinde ilk kez gruplara kalan bordo-maviler, Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon, İtalya'nın Lazio, Polonya'nın Legia Varşova takımlarının bulunduğu grubu lider tamamladı. Karadeniz ekibi, 2. turda İtalya'nın Juventus takımına iki maçta da yenilerek elendi.

Geçen sezon Avrupa maçlarını 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle tamamlayan bordo-mavililer, bu sezon da play-off turunda Rostov'u eleyerek gruplara kaldı. Belçika'nın Lokeren, Ukrayna'nın Metalist Kharkiv ve Polonya'nın Legia Varşova takımlarının yer aldığı grubu bu kez ikinci sırada tamamlayan Karadeniz ekibi, 2.turda ise bir başka İtalyan temsilcisi Napoli'ye iki maçta yenilerek, kupaya veda etti.

Trabzonspor, bu sezon Avrupa'da 10 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı.

 

- Ziraat Türkiye Kupası

Trabzonspor, Hacıosmanoğlu'nun ilk yılında Ziraat Türkiye Kupası 4. kademesinde Balıkesirspor'a mağlup olarak  elendi.

Bu sezon ise doğrudan gruplardan mücadeleye başlayan Karadeniz ekibi, Manisaspor, Keçiörengücü ve Akhisar Belediyespor ile yer aldığı B Grubu'nu 3 galibiyet, 3 beraberlikle lider tamamlayarak, son 16 turuna kaldı.

Bordo-mavililer, bu turda sahasında Medicana Sivasspor'a yenilerek, kupanın dışında kaldı. 

Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası'nda iki sezonda oynadığı 8 maçta 3'er galibiyet ve beraberlik alıp, 2 kez de sahadan mağlup ayrıldı. 

 

- 99 karşılaşma

Trabzonspor'un Hacıosmanoğlu dönemindeki 99 resmi karşılaşması şöyle:

                                        O              G            B           M

----------------------------------------------------------------------------

Spor Toto Süper Lig        67            29           22          16

Avrupa                            24             13            5            6

Ziraat Türkiye Kupası       8              3              3           2    

------------------------------------------------------------------------------

Toplam                             99           45             30        24               

 

Kaynak: aa