BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - ZAFER GÖDER - Dünya Genç Erkekler Grekoromen Güreş 3'üncüsü Osman Yıldırım, Brezilya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında birincilik için hazırlıklarını Bolu'da sürdürüyor.

Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde milli takımla hazırlıklara devam eden Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Büyükler Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp'i örnek aldığını belirten Yıldırım, "Ülkemizde ağır sıklet madalyasız olmaz. Biz de ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek madalyamızı almak istiyoruz. Önümüzde Rıza ağabey gibi önemli ve büyük şampiyonlar var, hedefimiz onları yenmek. Öyle rakiplerimizin olması aslında çok iyi çünkü rekabet ne kadar iyi olursa başarı da o kadar fazla olur. Her sporcunun hayali çok büyük başarılar ve ödüller almaktır" şeklinde konuştu.

Yıldırım, Türkiye şampiyonalarında çok sayıda madalyası bulunduğunu, uluslararası çapta ise dünya 3'üncüsü olduğunu anımsatarak, "Kendime güveniyorum. İnşallah bundan sonra da madalyalar almaya çalışacağım. İnşallah Rıza ağabeyi de yenip onun yerine geçeceğim. Rıza ağabeyin mayosuna talibim" ifadesini kullandı.

- "En iyi fedakarlıkları yaparak zirveye çıkmayı hedefliyoruz"

"Bu ülkeye kim daha iyi hizmet edecekse mayo onda kalsın" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ben oraya gidip de yenildiğimde mayonun bende olmasını istemem. Mayo, madalya alabilecek ve bu ülkeyi en iyi şekilde temsil eden kişide olmalı. Oraya gidip en iyi maçı yapan mayoyu taşısın. Bu sene de inşallah İstanbul’da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda da hedefim altın madalya. Onun için burada çok yoğun kamp dönemi geçiriyoruz. İnşallah hedeflerimiz doğrultusunda en iyi şekilde, en iyi fedakarlıkları yaparak zirveye çıkmayı hedefliyoruz."

Güreşe küçük yaşlarda başladığını anlatan Yıldırım, aradan geçen sürede kazandığı madalyalarla milli takım kadrosuna girmeyi başardığını vurguladı.

Yıldırım, milli takımda 120 kiloda mücadele ettiğini dile getirerek, "Ülkemizde ağır sıklete daha farklı gözle bakılıyor. 74 kilodaki sporcu şampiyon oluyor. 120 kilodaki sporcu 3. oluyor ama daha çok ilgi görüyor. Bunu geçen sene yaşadık. Furkan Bayrak, şampiyon olmuştu. 'Ben, dünya 3'üncüsüyüm' diyorum, herkes Furkan yerine benimle fotoğraf çektirmek istiyor. Ülkemizde yağlı güreşlerden dolayı ağır sıklete biraz önem var" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: aa