BOLU (AA) - ZAFER GÖDER - Büyük Bayanlar Judo Olimpik Milli Takımı, Bolu Aladağ'da 13 gündür sürdürdüğü hazırlık kampının ardından Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya avına çıkacak.

Bolu Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde 10 Kasım'da kampa giren milliler, başantrenör Ercan Çakıroğlu ve yardımcı antrenörler gözetiminde çalışmalarına her gün çift antrenmanla devam ediyor.

19 yaşındaki milli sporcu Gül Kader Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazandığını belirterek, gençler kategorisinde Avrupa ve dünya şampiyonu olmak istediğini söyledi.

Şentürk, Türkiye'yi 48 kilogramda temsil ettiğini belirterek, "Judoya 2005'te başladım. Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 3. oldum. Uzun çalışma döneminden geçtik. Çok güzel kamplar ve çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızın sonucu çok güzel oldu. Karşılığını aldığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

İki yıl daha gençler kategorisinde ter dökeceğini dile getiren Şentürk, "Bu sene benim gençler kategorisinde ilk yılın. Bu kategoride 3 sene yarışılabiliyor. Ben 18 yaşında mücadele ettim. İki sene daha bu kategoride mücadele edeceğim. İlk hedefim gençlerde Avrupa ve Dünya Şampiyonası. Ondan sonra büyüklerde yarışmayı hedefliyorum" ifadesini kullandı.

Şampiyonalara günde çift idmanla hazırlandıklarını aktaran Şentürk, antrenmanları sadece okul döneminde azalttıklarını vurguladı.

Şentürk, judonun çok zor bir spor olduğunu belirterek, "En zor sporlardan birisi judo. Sonuçta mindere çıkıyorsun ve mücadele ediyorsun. Dört dakika boyunca hiç boş anın olmayacak. O 4 dakika boyunca hızını devam ettirmek zorundasın. Yavaşlamayacaksın. Sürekli rakibini düşünerek zihninde yapacağın tekniği ve rakibinin tekniğini canlandırmak zorundasın. Sürekli beynini çalıştırmak zorundasın. Judo, sadece beden olarak değil, zihinsel olarak da zor bir spor" şeklinde konuştu.

Milli takımın en genç sporcusu Rabia Şenyayla da 12 yaşında beden öğretmeninin tavsiyesiyle başladığı judoyu 5 yıldır sürdürdüğünü söyledi.

Judonun çok güzel bir spor olduğunu ifade eden Şenyayla, "Buradaki herkes benim ablam. Takımın en küçüğü benim. Burada olmak çok güzel. Onlarla çalışmak benim için güzel" görüşünü paylaştı.

"Hedefim, Avrupa Gençler Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak ve 2020 Olimpiyatları'nda yarışmak" diyen Şenyayla, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hedefime ulaşacağıma inanıyorum. Bu spor, Türkiye’de yeterince tanınmıyor ve önem verilmiyor. Bu spora gönül veren arkadaşlar çok çalışsın. Hep inansınlar. Maçlara yürekleri ile çıkarak kazansınlar. Başarının sırrı inanmak. İnanmayan başarılı olamaz."

Kaynak: aa