Milli futbolcu Oğuzhan Özyakup, A Milli Takım'ın Amerika kampında İHA’ya özel açıklamalarda bulundu.
Özyakup, verimli ve iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, “Kampa İstanbul’da başladık. Ardından Kosova’ya geçtik. Orada güzel bir hazırlık maçı oynadık. İrlanda’da güçlü bir rakipler oynadık. Genç oyunculara şans verilmesi de çok güzel bir şey. İrlanda’da bunu iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Şimdi de Amerika’ya geldik. Kamp gayet keyifli geçiyor. Sonra da New York’a geçip Amerika’ya karşı oynayacağız” dedi.
“BEŞİKTAŞ’IN HEDEFİ HER ZAMAN ŞAMPİYONLUKTU”
Beşiktaşlı oyuncu Özyakup, Spor Toto Süper Lig'in 2013-2014 sezonunu da değerlendirerek, “Sezonun son birkaç haftası çok zor geçti. Sezona iyi başladık, 4’te 4 yaptık. Daha sonra Galatasaray’la olan olaylı maç vardı. 4-5 maç taraftarsız oynadık. Kendi stadımız da yoktu. Ama tabii ki bunlar bir neden değil. Biz elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. Son 4-5 haftaya kadar her şey de bizim elimizdeydi. Şampiyonlar Ligi’ne direk katılmak için. Bize büyük darbeyi vuran Konya maçı oldu. 1-0 öndeydik, son dakikalarda yediğimiz golle berabere kaldığımız ve 2’inciliği elimizden verdiğimiz bir maçtı. Ondan sonraki maçlar bizim için çok zor geçti. Elimizden geleni yaptık. Şimdi Şampiyonlar Ligi Play-off maçı oynamamız gerekiyor. Hedefimiz ilk öncelikle gruplara kalmak. Beşiktaş’ın hedefi her zaman şampiyonluktu” şeklinde konuştu.
“BEŞİKTAŞ’TA ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK İSTİYORUM”
Özyakup, Avrupa hedefinin olduğunu da dile getirerek, “Bu yıl mesela Arda abi bizi en iyi şekilde temsil etti. Benim de öyle hedeflerim var ama ilk önce Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşamak istiyorum. Ondan sonra Avrupa’nın büyük kulüplerinde oynamak isterim. Ama öncelikle Beşiktaş’ta büyük işler başarmak istiyorum” diye konuştu.
“BİLİC ARKADAŞ GİBİ DAVRANIR”
Siyah-beyazlı oyuncu Oğuzhan Özyakup teknik direktörleri Slaven Bilic ile çok iyi anlaştıklarını kaydederek, “Hocamızla aramız çok iyi. Ben Avrupa’da doğup büyüdüm. Daha sonra buraya geldim. Aramız çok çok iyi. Hocamız rahattır, futbolcuyu çok fazla kasmaz. Bazen saha içinde sert diyaloglar olur ama saha dışında arkadaş gibi davranır. Çok yardımcı olur” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha