ORDU (AA) - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ekiplerinden Orduspor'dan yapılan açıklamada, Abdullah Gül Üniversitesi ile deplasmanda oynadıkları maçın hakem üçlüsünün kötü yönetim ortaya koyarak maçın sonucuna direkt etki ettikleri savunuldu. 

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu maçta hakem üçlüsünün baskı altında kalarak takdir haklarını ev sahibi takım yönünde kullandıkları öne sürüldü.

Orduspor Kadın Basketbol Takımı'nın ligde ortaya koyduğu basketbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kulübümüz deplasmanda Abdullah Gül Üniversitesi ile oynadığı maçı çok iyi oynamasına karşın istenmeyen olaylar ve bu olaylar sonrası hakem üçlüsünün baskı altına alınarak kritik zamanlarda takdir haklarını ev sahibi takımdan yana kullanmaları sonucunda favori olmadığı maçı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Kayseri’de de yaşadığımız saha dışı etkenlerin saha içinin önüne geçtiği ve bunun da sonucu direkt etkilediği aşikardır.

Bu olay bizde derin bir endişe ve tepki yaratmıştır. Sonuçta ligimizde küme düşenlerin ve play-off'a kalacak takımların belirleneceği son iki maça girilen bu haftada sayın Türkiye Basketbol Federasyonu yetkililerimizin gerekli önlemleri alarak sahada sadece hak edenin kazanacağı ve soru işaretlerinin kalmayacağı bir ortam oluşturacaklarına güvenimiz tamdır." 

Kaynak: aa