GAZİANTEP (AA) - Türkiye Basketbol Ligi'nde Trabzonspor Medical Park'ı 77-69 yenen Royal Halı Gaziantep'te, başantrenör Jurij Zdovc, haklı bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Zdovc, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, çok stresli bir maçı galibiyetle atlattıkları için keyifli olduğunu dile getirdi. Geçen 3 haftada galibiyet için çok emek verdikleri 3 maçı kaybettiklerini ifade eden Zdovc, bugün haklı bir galibiyet aldıklarını vurguladı.

Zdovc, bir gazetecinin, karşılaşmada çok faul yapıldığını hatırlatarak bunun nedenini sorması üzerine, "Faullü maçları seviyorum çünkü böyle maçlar çok tempolu geçiyor. O yüzden fazlaca 5 faul almak çok dert edilmemeli" dedi.

Yeni transfer Glyniadakis'in beklenen performansı göstermediği yönündeki iddialara da değinen Zdovc, "Ben böyle düşünmüyorum. Fizik olarak güçlü bir sporcu. Zaten rakibimizin defansını da en çok yoran isimlerden birisi. O yüzden zamanla daha da iyi olacağını düşünüyorum ve bugün kötü olduğunu söyleyemem" diye konuştu.

Geçen haftalarda sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını aktaran Zdovc, "Ligin ilk haftası kazandık ama arkasını getiremedik. Sakatlıklar bahane olamaz. Bize yakışan, galibiyetler elde etmekti, hem de rakip kim olursa olsun. Trabzonspor maçı bize moral verdi. Önümüzdeki haftalarda daha iyi olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

- Demir: "Bu skor bize yakışmadı"   

Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Hakan Demir ise Avrupa maçlarının ardından Gaziantep'e geldiklerini, buna bağlı olarak da bazı oyuncuların hem fiziksel hem de zihnen yorgun olduğunu söyledi.

Sayı bulmakta güçlük çektiklerini aktaran Demir, çember altında çok kolay atışlar kaçırdıklarını belirterek, "Royal Halı Gaziantep'i kutlarım. Bu skor bize yakışmadı. Basketbolda böyle şeyler olabilir ama yüzdeler bize yakışmadı. Avrupa'da iyi gidiyoruz, ligde ise pek iyi değiliz. Bunu telafi etmeliyiz" dedi.

Takım olarak kalmanın ve mücadele etmenin önemine işaret eden Demir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim için lig şu an bitmiştir. Durumumuzun farkındayız. O yüzden Salı günü yapılacak Avrupa kupası maçlarına odaklanmalıyız."  

Kaynak: aa