TRABZON (AA) - Avrupa Yıldız ve Genç Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası'nda gençler 75 kiloda altın madalya kazanan Trabzonsporlu milli boksör Busenaz Sürmeneli, antrenörü Cahit Süme ile bordo-mavili kulübü ziyaret etti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ziyarette yaptığı açıklamada, Busenaz'ın elde ettiği başarının kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Milli sporcunun büyük bir başarı elde ettiğini kaydeden Hacıosmanoğlu, "Allah daha iyilerini nasip etsin. Avrupa ve dünya şampiyonluklarının ardından sıra olimpiyatlara geldi. İnşallah burada da yüzümüzü güldürürsün. Bu tarz başarıları elde etmek için çok çalışmak şart. Bu konuda sana güvenimiz sonsuz" diye konuştu. 

Busenaz ise Trabzonspor Kulübü adına katıldığı bir şampiyonada altın madalya kazanmanın, kendisini son derece mutlu ettiğini vurgulayarak, "Kendi adıma çok iyi bir şampiyona geçirdim ve hedeflediğim altın madalyayı kazandım. Bana her konuda destek veren kulübüme teşekkür ederim" değerlendirmesini yaptı.

Antrenör Cahit Süme ise Busenaz'ın çok önemli rakipleri mağlup ettiğini belirterek, "İlk turdan itibaren karşılaştığımız rakipler birçok önemli başarıya sahipti. Finalde ise 2 dünya, 1 Avrupa şampiyonluğu bulunan Rus rakibimizi yendik. Busenaz çok iyi bir sporcu" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: aa