ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ulusal ve uluslararası müsabakalarda madalya kazanan Belediyespor Güreş Takımı sporcuları Fatih Erdin ve Yalçın Sözen'i Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

Turgut Özal İş Merkezi'ndeki Çorum Belediyespor'a ait toplantı salonunda gerçekleştirilen törene, Külcü'nün yanı sıra Belediyespor Kulübü Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Güreş İl Temsilcisi ve Belediyespor Güreş Takımı Koordinatörü Hüseyin Teke ile sporcular Fatih Erdin ve Yalçın Sözen katıldı.

Burada konuşan Başkan Külcü, geride kalan 5 yıl içerisinde güreş sporuna büyük önem verdiklerini söyledi.

Kentin tek eğitim merkezi olan Adil Candemir Güreş Eğitim Merkezi'nden yetişen sporcuların, başka kulüp olmadığı için 18-19 yaşından sonra şehir dışındaki kulüplere gittiklerini ifade eden Külcü, "Göreve geldiğimiz andan itibaren bu soruna el attık ve Belediyespor bünyesine güreş branşını da katarak, memleketimizde yetişen güreşçilerimizin dışarıya gitmemelerini sağladık. Kısacası Çorum'u yeniden yiğidin harman olduğu yer yaptık" diye konuştu.

Şu anda güreş liglerinde Çorum'un iki takımının mücadele ettiğini, ayrıca 20 sporcunun da milli takım için ter döktüğünü vurgulayan Külcü, Belediyespor bünyesindeki sporcuların son 5 yıl içerisinde 26'sı uluslararası olmak üzere 118 madalya kazandığını kaydetti.

Son bir yılda düzenlenen şampiyonalarda, sporculardan Fatih Erdin'in, Antalya'da yapılan Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda bronz madalya, Şanlıurfa'dan yapılan Gençler Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya, Polonya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya ve Rusya'da yapılan bir turnuvada gümüş madalya kazandığını belirten Külcü, Yalçın Sözen'in de 2014 Büyükler Türkiye Karakucak Şampiyonu olduğunu vurguladı. 

Erdin ve Yalçın'ı tebrik eden Külcü, "Başarmak zor iştir ama başardıktan sonra zirvede kalmak daha zordur. Çünkü zirvede rüzgar daha sert eser. Artık daha çok çalışmanız lazım" dedi.

Külcü, konuşmasının ardından Erdin'i, 6 cumhuriyet altını ile bir çeyrek altın, Sözen'i de bir adet cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. 

Kaynak: aa