SAMSUN (AA) -  Samsun Büyükşehir Belediyesi, voleybol, basketbol, atlı binicilik, su kayağı, kayak, kano, güreş, yüzme spor dallarında aktif yer alacak olan Anakent Spor Kulübü'nü kurdu.

Sevgi Kafe'de düzenlenen basın toplantısıyla Anakent Spor Kulübü ve sporcuları basın mensuplarına tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, salon sporları noktasında Samsun'un altyapı noktasında yetersiz olduğunu ancak 8 yıl içinde yeni kurulan spor salonlarıyla bu altyapı eksikliğinin giderildiğini söyledi.

Samsun'da 7 bin 500 ve 2 bin 500 kişilik 2 salon yapıldığını hatırlatan Yılmaz, "Artık Samsun, salon sporlarındaki başarısını ispat etmelidir. Büyükşehir Belediyesi olarak da taşın altına elimizi koyduk. Özellikle basketbol ve voleybolda yakalayabildiğimiz en üst derecede başarıyı elde etmek için sporcularımızdan bütün enerjilerini harcamalarını istiyorum. Size destek olmak bizim görevimizdir" dedi.

Her şeyin başarı olmadığına işaret eden Yılmaz, "Sporda başarıdan çok nezaket, zarafet, centilmenliği de ortaya koymamız lazım. Sporda başarının gözümüzü döndürüp, rakibinizin üzerinde mağlup edip onun üzerinde galibiyet tesis etmek için gözünü karartmak normal bir psikoloji değil. Tabi ki başarmak ve galibiyet hedeftir sporda ama nezaketi ve centilmenliği bırakmamak lazım" diye konuştu.

Kaynak: aa