SAMSUN (AA) - MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun'da17 yaşındaki down sendromlu Ali Topaloğlu, sosyalleşmesi için yönlendirildiği sporda gülle atma ve atletizmde iki Türkiye rekoru kırdı.

Topaloğlu, iki yıl önce başladığı sporda Adana'da geçen ay düzenlenen Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda gülle atmada ilk Türkiye rekoruna ulaştı. Genç sporcu, daha önce 8,20 metre olan rekoru 8,95 metreye taşıdı. 200 metre koşuda ise 31 saniye ile ikinci rekoruna imza atan Topaloğlu, rekor kırdığı iki branşta da dünya şampiyonluğuna hazırlanıyor.

Hedefinin tüm rakiplerini geride bırakmak olduğunu kaydeden Ali Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Musa Davulcu antrenörüme teşekkür ediyorum. Tüm bunlar onların gayretleriyle oldu. Hedefim tüm rakiplerimi geride bırakarak, dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak. Bunu başaracağıma da inanıyorum. Benim gibi tüm engelli arkadaşlarımı da spor yapmaya davet ediyorum" ifadeleri kullandı. 

Türkiye rekorlarının sahibi genç sporcu, madalyasını 18 Mayıs'ta, yapımı tamamlanan hizmet, eser ve yatırımların toplu açılış töreni için Samsun'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldığını belirtti.

 

- Davulcu: "Olimpiyat madalyasını bile alır"

Topaloğlu'nun antrenörü Musa Davulcu, genç sporcuyla yaklaşık iki yıl önce tanıştıklarını belirterek, bu sürede birçok başarılara imza attıklarını söyledi.

Davulcu, Topaloğlu'nun spora başlamadan önce sadece okuldan eve, evden okula gidebildiğini dile getirerek, "Ali şimdi sporla birlikte sosyal hayata da adım attı. Daha önce evde oturan Ali'nin şimdiki hedefi dünya şampiyonluğu. Bu, Ali için çok güzel bir netice. Ali, bu istek ve azmiyle değil dünya şampiyonluğu, olimpiyat madalyasına bile uzanır" diye konuştu.

 

- "Ailesi başarılarıyla gurur duyuyor"

Asıl hedeflerinin Ali'nin sosyalleşmesi olduğunu, bunu da başardıklarını belirten Davulcu, şunları kaydetti:

"Şimdi sportif başarıyı üst sıralara çıkarmayı hedefliyoruz. Ali, kasım ayında Güney Afrika'da düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanıyor. Bir aksilik olmazsa atletizm ve gülle atmada dünya şampiyonluğu bekliyoruz. Ardından 2016 Rio Olimpiyatları için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Davulcu, Topaloğlu'nun kazanacağı başarılarla Samsun'un örnek sporcuları arasında yer alacağını vurgulayarak, ailesinin de çocuklarıyla gurur duyduğunu söyledi.

Kaynak: aa