ARTVİN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor Projesi" kapsamında dünya güreş şampiyonu Taha Akyol, şarkıcı Murat Kekili ile spor spikeri Erdoğan Arıkan, Artvin'de gençlerle buluştu.

Ali Nihat Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Vali Kemal Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bahattin Yetim, bazı daire amirleri, vatandaşlar ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Vali Cirit, yaptığı konuşmada, tecrübenin önemine değinerek, "Onun için bizler başarılı olan hatta marka değeri yüksek ürünler yetiştiren, girişimcilik ve yenilikçilik ruhunu ortaya çıkaran ve lider özellikleri ile mesleğinin zirvesindekilerin tecrübelerinden gençlerimizi yararlandırmak arzusunda olduğumuzu ifade etmek isteriz. Bu anlamda, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ederim" dedi.

Günümüzde sınırların kalktığını dile getiren Vali Cirit, "Komşuluk ilişkilerimiz değişti. Dijital çağın en büyük getirisi internet ortamında bilgi akışını bir Meksikalı'dan, bir Rusyalı'dan, ABD'liden alır olduk. Bilgi toplumu çağı dediğimiz bir dönemi en hızlı yaşayan çağda bulunmaktayız. Ekonomik, siyasi ve coğrafi sınarlar neredeyse bu anlamda ortadan kalkmış durumda. Dünya büyük bir rekabeti yaşıyor. Bu rekabet ortamında başarıyı siz gençlerle sağlayacağız. Yenilikçi, inovatif, araştıran girişimci bir nesille, soran sorgulayan bir gençlikle bunu başaracağız" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Davulcu ise bakanlığın yaz aylarında gençlik kaplarımızda 35 bine yakın genci ağırladığını ifade ederek, "Bununla beraber gençlik merkezlerimiz bir yılda yaklaşık 780 bin gence ulaşıyor. Ülke nüfusumuzun yüzde 20’sini gençlerimizin oluşturduğunu varsayarsak bu rakamlar çok büyük rakamlar gibi gözükmeyebilir. Bakanlık olarak illerimizde sporcularımızla, sanatçılarımızla ve gençlerimizle bir arada bulunmaya karar verdik. Projemizi Artvin'den başlatıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Kocatepe, Artvin'in sosyal, sportif faaliyetleri, yakın zamandaki turizm faaliyetleriyle özlenin ve layık olduğu yere kısa zamanda geleceğine inandığını söyledi.

Programın sunuculuğunu Erdoğan Arıkan'ın yaptığı etkinlikte gençler, tanınmış isimlerin yaşam hikayelerini ve öğütlerini dinledi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katkılarından dolayı Vali Cirit, konukları Taha, Kekili ile Arıkan'a yöreye özgü ahşap maket serender ev ile plaket takdim etti.

Etkinliğin son bölümünde Murat Kekili, mini bir konser verdi.

Kaynak: aa