Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından düzenlenen Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi Play-off maçlarında 16 takım arasından ilk 6'ya kalan takımlara ödülleri verildi.
Talas Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen ödül törenine, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve sporcuların yakınları katıldı.
Play-off maçları hakkında bilgiler veren TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan, "Garanti tekerlekli basketbol 1. ligine yükselme müsabakaları Kayseri'de 7 gün sürdü ve final gününü yaşadık. 16 takım katıldı. 16 takımdan ilk 6’ya giren takımlar 1. lige yükselme başarısını gösterdi. Aynı zaman eda sıralama da yapıldı. İlk 3 sıralaması yapıldı. Gelecek sene 2014-15 sezonu içinde süper lige yükselme müsabakaları ile mücadele edecekler. Gelecek sene 1. ligimiz 16 takımla oynanacak ve takımlar Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi'ne yükselecek. Kayseri de güzel bir organizasyon oldu. Kayseri bu organizasyon içerisinde 7 gün boyunca bir tekerlekli basketbol şöleni yaşadı. Takımlarımızın hiç birini yalnız bırakmadılar. Dolayısıyla düzgün, güzel ve keyifli bir organizasyon oldu. Ben sizlerin aracılığıyla evlerindeki engellilere de seslenmek istiyorum. Bu arkadaşlarımız gibi herkes spor yapabilir. Spor salonları, spor tesislerine gidebilirler" dedi.
Programın sonunda, 16 takım arasından ilk 6'ya giren takımlara kupaları verildi.
Kaynak: iha