Torku Konyaspor, orta saha oyuncusu Aleksandr Hleb ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.
Konyaspor kulüp binasında düzenlenen imza töreninde konuşan 33 yaşındaki Belaruslu orta saha oyuncusu Aleksandr Hleb, Torku Konyaspor’da iyi bir sezon geçirdiğini ve Konya’yı çok sevdiğini söyledi. Hleb, “Kulüpteki çalışanlar, personel hepimiz aile gibiyiz. Yeni sezonda da yeni statta bundan daha iyisini yapmaya çalışacağım. Birçok kulüpten teklif aldım ama başkanın benimle konuşmasından çok etkilendim. O yüzden tekrar burayı seçtim. Bu sene çok zor bir sezon oldu bizim için. Önümüzdeki sezon her şey daha güzel olacak ve karakterimizi sahaya yansıtacağız. İçerideki bütün maçlar bence taraftarımızla muhteşemdi” dedi.
Torku Konyaspor Başkan Yardımcısı Selçuk Aksoy, Hleb’i geçen sene devre arasında transfer ettiklerini hatırlatarak, “Geçen sene göstermiş olduğu performanstan dolayı da hem takımımızın, hem şehrimizin, hem Türkiye’nin takdirini kazanmış bir oyuncu. Tekrar bizi tercih etmesi ve 1 yıl daha bizimle oynayacak olması hakikaten bize gurur verdi. Umuyoruz, önümüzdeki sene de en az bu seneki gösterdiği performansı kendisinden bekliyoruz. Konyaspor’a ve şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Selçuk Aksoy, “Özellikle iç transferde çalışmalara başladık. Daha önce söylediğimiz gibi Mehmet Güven’le anlaşma sağladık, sadece resmi imza kaldı. Ali Çamdalı ve Ali Turan ile de son aşamaya kadar geldik. Kendileri yurt dışında oldukları için resmi imzayı atamadık. Onlarla da inşallah önümüzdeki hafta resmi imzayı atmayı bekliyoruz. Hasan Kabze ile bir görüşmemiz oldu. O da yurt dışından döndüğünde haftaya tekrar görüşeceğiz. Dün de hocamızla önümüzdeki sezon için anlaşma sağladık. İnşallah yarın Konya’da olursa onunla da resmi sözleşmemizi imzalayacağız. Yabancı transfer çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Liglerin başlaması bu sene de uzadığı için transferle alakalı önümüzde ciddi bir süreç var. Yabancı transferleri düşünerek, isabetli yapmak istiyoruz. Onun üzerinde daha nitelikli çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde yabancı transferiyle de alakalı gelişmeleri paylaşırız. Aynı zamanda yerli transferleriyle de görüştüğümüz futbolcular var. Lig yeni bittiği için onlar da tatilde. Önümüzdeki hafta menajerleriyle kendileriyle tekrar görüşmelerimizi sağlayıp takımımızı oluşturma yolunda devam edeceğiz. 5+3 kuralı çıktıktan sonra kaleciyi yabancı düşünmemeye başladık. Kaleci noktasında yerli düşünüyoruz. Daha önce isimleri çıkan Sinan Bolat, Hakan Arıkanla görüştük ama birebir görüşmemiz olmadı. Önümüzdeki hafta onlardan da cevap bekliyoruz. Hangisi bizim şartlarımıza uyarsa bir yerli kaleciyle anlaşmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha