TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Mali genel kurulda Trabzonspor sevdalılarından rica edeceğim, satın alma yetkisi istiyoruz, satma yetkisi değil. Bize mali genel kurulda sadece satın ama yetkisi versinler" dedi.

Kulübün Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Hacıosmanoğlu, yaklaşık 1,5 yıldır yönetimdeki arkadaşlarıyla Trabzonspor sevdalılarına hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Doğruları ve yanlışlarının olduğunu anlatan Hacıosmanoğlu, "İş yapan doğru da yapar, yanlış da yapar. Yaklaşık 3-4 aydır hiç konuşmuyorum. Konuşanlara da cevap vermiyorum. İşimi samimi Trabzonspor sevdalılarına karşı layıkıyla yapma mücadelesi veriyorum. Bazen bazı noktalara geliyorsunuz, kamuoyunu aydınlatmak için konuşma gereği hissediyorsunuz" diye konuştu.

Hacıosmanoğlu, cumartesi günü olağan mali genel kurulun yapılacağına vurgu yaparak, bir haftadan beri insanlarda "Derneğe taşınır, taşınmaz menkul veya gayrimenkul satın alınması, bunlar hakkında ayni hak tesis edebilmesi için yönetim kurulu yetki verilmesi"ni düzenleyen 7. madde heyecanının olduğunu kaydetti.

"Konuşacak başka bir şey bulamıyorlar onu konuşuyorlar" diyen Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Mali genel kurulda Trabzonspor sevdalılarından rica edeceğim, satın alma yetkisi istiyoruz, satma yetkisi değil. Bize mali genel kurulda sadece satın ama yetkisi versinler. Biz Trabzonspor'a birşeyler satın alalım, katalım, bizden önce nasıl satıldıysa bizden sonra gelecek olanlar, eğer satmak isterlerse onlara satın alma yetkisi Trabzonspor sevdaları verir, onlar satar. Satacak olanlara da biz satmaları için malzeme hazırlayalım. Onun için satmama yetkisi istiyoruz. Başka birşey istemiyoruz."

 

-  "Şike sürecinde hukuki süreç bittimi eylemlerimiz olacak"

"İnsan üzülüyor, konuşuyorsunuz 'niye konuyorsunuz', susuyorsunuz 'susturuldu mu?' diyorlar"  ifadelerini kullanan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Özellikle şike konusunda hiçbir malzeme bulamıyorlar. Kim susturdu, niye konuşmuyor...  Niye konuşmuyoruz, hukukçular konuşuyor. Hukuki süreç bittikten sonra bizim de konuşacaklarımızın, zamanında söylediğim gibi eylem konusunda da yapacaklarımızın hepsinin işaretini verdik."

Hacıosmanoğlu,  insanlara  tek tek cevap vermek istemediğini belirterek, kendisinden önce görev yapan eski kulüp başkanı Sadri Şener'in aylardır konuştuğunu söyledi.

Şener'e cevap vermesi gerektiğini dile getiren Hacıosmanoğlu, "Bize kulübü devrettiklerinde zaten gidiş sebepleri de oydu, 'Trabzonspor'u satacak' diye heyecana kapılıp toplantı üzerine toplantı yapanlara, kapı arkalarında toplantı yapanları söylüyorum; Trabzonspor'u devraldığımızda 1 milyon lira dahi kredi alacak, teminat verecek hiçbir ortam yoktu. Böyle bir ortamı bize bırakmışlardı. Biz en ufağından büyüğüne kadar borcu olan kulübü devralıp onu çevirmeye çalıştık. Cenab-ı Allah  yardım etti Trabzonspor'u bugünlere taşıdık. Borcu yapılandırdık, Mali İşlerden Sorumlu Başkan yardımcımız Abdi Serdar arkadaşımız yardım etti, bankacı olmasıyla başka insanların da katkısı oldu" diye konuştu.

- "Akyazı'nın isim hakkı temlikte"

Hacıosmanoğlu, önce Vakıflar Bankası'yla borcu yapılandırarak borcu buraya devredeceklerini anlatarak, daha sonra Denizbank'ın kendilerine ayrılmak istemediklerini belirterek daha iyi bir teklifte bulunması üzerine bu bankayla çalıştıklarını kaydetti.

Kulübün borcunun burada uzun vadeli düşük faizli yapılandırıldığını vurgulayan Hacıosmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Herkes diyorki; 'bunlara satın alma yetkisi verirsek Akyazı'nın isim hakkını da satacaklar' Akyazı'nın isim hakkı bir gün satılırsa bu borç yapılandırmasında temlik olarak onu Denizbank'a verdik. Kim satarsa satsın Trabzonspor'un borcu kapanmak üzere temlikte orası. Biz de bizden sonra satanlar da hiçbir yerde kullanamaz onu. Sadece önceki dönemde ve transfer dönemindeki harcamalarımızdan dolayı yapılandırdığımız Denizbank'a verilmiştir."

Hacıosmanoğlu, "Bizim elimizden çalınan şampiyonluğun faillerinin yakalandığı dönemde 6222 sayılı "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun"un başka takımların itirazına rağmen ilk imzalayanlardan birinin kendisinden önceki kulüp başkanı Şener olduğunu" dile getirerek, şunları kaydetti:

 "Hukuk kurulumuz, çok değerli arkadaşlardan kurulu. Bana ilk toplantıda söyledikleri; 'Biz iki sene önce bugün yapacağımız müracaatlardan daha hafifini sayın başkan ve yönetim kurulu ile toplantı yaptık. Bu müracaatları yapmamız lazım dedik'. Şener de 'Ben bunları imzalayamam' dedi."

- "O açıklamazsa zamanı geldiğinde ben açıklayacağım"

"Trabzonspor'un haklı olduğu davada mücadele etmesi gerektiği bir yerde neden ve kimden korkar" diyen Hacıosmanoğlu, "Ben aynı hukuk kurulu arkadaşlara İstanbul'da da yaptığımız ilk toplantıda, bu işin ucu nereye giderse gitsin benim babam için 'Hacıosmanoğlu efendi' derler, Of'ta yatıyor, o da mezardan kalksa bu yoldan bizi yolumuzdan çeviremez. Ne müracaat gerekiyorsa yapabilirsiniz dedim onlar da şaşırdı. Şimdi sayın Şener bunun cevabını Trabzonspor sevdalılarına versin" ifadelerini kullandı.

Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor'u satmaktan" söz edildiğini aktaran Hacıosmanoğlu, "Sizlerin huzurunuzda Trabzonspor'un benden önceki başkanına soruyorum; Bursaspor'un şampiyon olduğu ve İstanbul'da 1-1 berabere kaldığımız maçtan sonra soyunma odasına gidip Trabzonspor kaptanı, kalecisi Onur'u azarlama sebebi neydi bunu Trabzonspor sevdalılarına  açıklasın. O açıklamazsa zamanı geldiğinde ben açıklayacağım" dedi.

- "İbra edilip edilmemek önemli değil"

Bunları yapan insanların kendilerini eleştirmeye haklarının olmadığını vurgulayan Hacıosmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yetki vermeyi bırakın, 'bu yönetimin ibra edilmemesi lazım' diyorlar. İbra edilip edilmemek önemli değil ki. incelenir, varsa suç ortaya çıkar siz görevinize de devam edersiniz. Sayın Şener'in  olduğu dönemdeki mali genel kurulda aynı şeyler söyleniyordu, kürsüye çıktım dedim ki 'bu ayıp daha önce bir daha sürülmüştü, bir daha sürülmesinin manası yoktur. Trabzonspor'a zarar verir, siz burada ibra etseniz de etmeseniz de önemli değil.. Trabzonspor'un kendi namusu gibi gören insanlar kulübe geldiğinde incelersiniz varsa suç unsuru gidip savcı önüne koyarsınız' dedim. Cenab-ı Allah bize nasip etti savcının önüne koyduk. İnsanlara yol açtık. Benimle ilgili mali genel kurulda onaylarsanız, onaylamazsanız hiçbir şey değişmiyor. Hiçbir kulüp tarihinde benim yaptığım işlemi yapan yok. Benim olduğum dönemde Trabzonspor'un 1 lirasını ne benim ne hiçbir arkadaşımın yemeyeceğinin işaretidir bu yaptıklarımız. Bizden sonra gelenler hesap soracak, ben de istiyorum, benden sonra gelecek arkadaşlar gelsin ne varsa ortaya koysunlar, benim yaptığım gibi gidip savcının önüne koysunlar."

Hacıosmaoğlu, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yersuvat'ın yaptığı açıklamalara da değinerek, bir kulüp başkanının böyle konuşmasının doğru olmadığını söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanının, bunun Yarsuvat'ın kişisel görüşü olduğu ve kulübü bağlamadığını açıkladığını aktararak, "Karşı taraftaki muhatabı da diyor ki böyle bir görüşme söz konusu olmadı. Karşı tarafı muhatabı demiş olsa biz de bu konu üzerinde yorum yaparız ama muhatabı kabul etmediği için yorum yapmaya gerek yok" dedi.

- "Trabzonspor'un ağabeyleri var"

Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor'un sahibi olan ağabeyleri var"  diyerek, "Ben yaklaşık 10 senenin üzerinde mücadele ediyorum. Her konuşmamda söylüyorum, ben hiçbir zaman onların adamı olmadım. Onların hiçbir zaman başkanı olmayacağım.Trabzonspor sevdalılarının başkanı değil hizmetkarıyım" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin her yerinde sokağa çıktığında sevgi ve saygıyı gördüğüne işaret eden Hacıosmanoğlu, kapılar arkasında hesap yapmadıklarını kaydetti.

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor üzerinden herhangi bir çıkar peşinde koşan, mücadele eden yapılarının olmadığını belirterek, bundan sonra da böyle devam edeceğini anlattı.

Trabzonspor'un gelmiş geçmiş bütün samimi değerlerine her zaman saygı duyduğunu ve duymaya devam edeceğini vurgulayan Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un gerçek sahibi olan samimi taraftarına saygı duyduğunu belirtti.

Hacıosmanoğlu, kendilerini "Trabzonspor'un sahibi" gibi görüp yıllardır takımı kendi çıkarları için kullanan insanlara 10 yıl önce nasıl karşı olduysa bugün de karşı durduğunu dile getirerek, "Yarın da karşı olacağım. Bu insanlarla yarışarak başkan oldum. Bugün kapılar arkasında konuşup kulis yapanlar beni destekleyenler değildi. Trabzonspor'un ağabeyleri, istedikleri yerde istedikleri toplantıları yapabilirler ama son sözü söyleyen Trabzonspor sevdalılarıdır. Onların söylediği söze herkes saygı duymalıdır" diye konuştu.

-"Hak etmeyene değer vermeyiz"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu, takım yenildiğinde sevinen insanların olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bazı maçlarda '4 yer' diye de toplantıda konuştukları geliyor bana. Duyuyor, üzülüyoruz. Trabzonspor başarısız olsun da yönetimler gitsin mantığını hiç gütmedim. Başarısız bir Trabzonspor'u ekonomik ve manevi olarak çökmüş bir Trabzonspor'u bir yere taşıyamazsınız. Kimseyle çatışmak gibi bir yapımız yok. Trabzonspor'un menfaatlerini koruyan kollayan her kimse bizim başımızın üstünde yeri var. Bizim ananelerimiz de yok büyüklerimize saygısızlık ama bu, samimi olan, değeri hak eden büyüklere verilir, bizim felsefimiz bu. Hak etmeyene vermeyiz." 

Hacıosmanoğlu, Akyazı Stadı'nın isim hakkının Swarovski'ye verileceği yönündeki iddiaları üzerine de "Bu bir süreç. Daha orayı devralmadık. Sağolsunlar onlar da teveccüh gösteriyor. Doktoru izin vermemesine rağmen özel uçağına binip buraya maçımızı izlemeye geldiler. O sıcak ilişkiler devam ediyor. Başka kuruluşlarda var" dedi.

Kaynak: aa