TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'de sahasında Galatasaray'ı 2-1 yenen Trabzonspor, rakibini liderlikten etti.

Haftaya 58 puanla lider giren sarı-kırmızılı takım, Kasımpaşa deplasmanından 5-1 galip ayrılan Beşiktaş'a averajla liderliği kaptırdı.

Ligde 56 puanı bulunan Fenerbahçe ise yarın evinde Bursaspor'u yenmesi halinde puanını 59'a yükselterek liderliği ele geçirecek.

Galatasaray galibiyetiyle puanını 46'ya çıkaran Trabzonspor ise Avrupa kupalarına katılma hedefi yolunda önemli bir engeli geride bırakarak iddiasını sürdürdü. 

 

- Son bölümde saha karıştı

 

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Mehmet Ekici ve Chedjou arasındaki bir pozisyonun ardından iki takım oyuncuları arasında arbede çıktı.

Teknik direktörler Hamza Hamzaoğlu ve Ersun Yanal'ın yanı sıra yedek kulübelerindeki her iki takım oyuncuları da sahaya girdi. Olay kısa sürede yatışırken hakem Ali Palabıyık, bazı oyunculara sarı kart çıkardı, yedek kulübesinde Özer Hurmacı'ya ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi.

 

- Trabzonspor sahasında 6'da 6 yaptı

 

Galatasaray karşısında 2-1 galip gelen Trabzonspor, ligin ikinci yarısında sahasında oynadığı 6. maçından da 3 puanla ayrıldı.

Ligin ikinci yarısında Medicana Sivasspor'u 3-1, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 2-1, İstanbul Başakşehir ve Kardemir Karabükspor'u 3-2, Akhisar Belediyespor'u da 2-0 mağlup eden Karadeniz ekibi, sahasında başarılı sonuçları Galatasaray karşısında da sürdürdü

 

- Medjani, Galatasaray'ı yıktı

 

Ligin ilk yarısında deplasmanda da Galatasaray'ı 3-0 yenen bordo-mavili takımda, bu akşamki galibiyette yine Medjani başrolü oynadı.

İlk maçta rakip fileleri 2 kez havalandıran Cezayirli oyuncu, bugün de takımına galibiyeti getiren golü attı ve Galatasaray'ın 2 maçta 6 puan kaybetmesinde önemli rol oynadı.

 

- Burak Yılmaz'a tepki

 

Galatasaray'ın beraberlik golünün ardından yedek kulübesinde sevinç gösterisi yapan Burak Yılmaz, Trabzonsporlu taraftarların tepkisini çekti.

Bu pozisyonun ardından hakem Ali Palabıyık, yardımcılarının uyarısıyla kulübe önüne kadar gelerek Burak'a sarı kart gösterdi.

 

- Hamit sakatlandı, Sneijder cezalı duruma düştü

 

Süper Lig'de üst üste 10. maçında da kalesinde gol gören Galatasaray'da Hamit Altıntop, karşılaşmanın 33. dakikasında Cardozo ile çarpışınca oyuna devam edemedi.

Tecrübeli oyuncunun yerine oyuna dahil olan Emre Çolak, 67. dakikada takımının tek golünü kaydetti.

Galatasaray'da dördüncü sarı kartını gören Sneijder, cezalı durumuna düştü. Sarı-kırmızı futbolcu, gelecek hafta Gaziantepspor maçında yer alamayacak.

 

- Kolbastı oynadılar

 

Trabzonsporlu futbolcular, karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından saha ortasında kolbastı oynadı, tribünlere giderek taraftarlarla birlikte tezahürat yaptı.

Öte yandan, Trabzonsporlu taraftarlar maç öncesi Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanunu Sultan Süleyman'ın isimlerinin yazılı olduğu dev bir pankart açtı. Ancak pankartta yanlışlıkla Kanuni Sultan Süleyman'ın yerine 2. Selim'in fotoğrafı yer aldı. 

Kaynak: aa