TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Kardemir Karabükspor maçında kötü oynuyoruz ama adam smaç gibi eliyle topu kesiyor, hakem penaltıyı vermiyor. Varşova maçında bakıyorsunuz iki net penaltımız verilmedi. Kararlara bakıyorsun, insanın çıldırmaması elde değil" dedi.

Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kardemir Karabükspor maçından sonra oyuncularla konuştuğunu söyledi.

Futbolculardan tek şey istediğini anlatan Hacıosmanoğlu, "Harcadığımız emekleri bir tarafa bırakın, bu takımın sağduyulu taraftarları var. Onlar da bu şehirde gördüğünüz normal halk, köylerde yaşayan masum insanlar ve Türkiye'nin dört bir köşesinde Trabzonspor sevdası taşıyan insanlar. Onlara karşı bu tablo bizi daha çok üzüyor. Onların başının eğik gezmesi bizi rahatsız ediyor. Sizi de rahatsız etsin. Sizden tek istediğim o insanların başlarının dik gezmesini sağlamanız" diye konuştu.

Çocukluğundan beri savaşarak 48 yaşına geldiğini, Trabzonspor Kulübü Başkanlığını da o mücadeleyle kazandığını dile getiren Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Onlarla yaklaşık bir saat kadar konuştum. Hepiniz değerli oyuncularsınız ama sahada savaşmadığımız sürece başarıyı yakalama imkanımız yok. Elbette bu bir oyundur, 3 sonuç var. Kaybedebilirsiniz ama o savaşın örneğini sahada göstermek zorundasınız. Milyonlarca insan sizden bunu bekliyor. Biz de bunu bekliyoruz. Umut ediyorum milli maç arasından sonra bu başlangıç olur. Onlar da sahaya çıktığı zaman gerekli performansı gösterir. Trabzonspor'u layık olduğu yere taşırlar. Belki bu tarz konuşarak son kez karşınızda buluyorsunuz beni, başkan olarak. Beni başka zaman, başka türlü göreceksiniz. Umut ediyorum ki bundan sonraki karşılaşmalarımızda, yaşadığınız başarıların karşılığında ekstra bonuslar aldığınız bir başkan olarak görün beni."

Hacıosmanoğlu, teknik direktör Vahid Halilhodzic'in de kendisiyle aynı duyguları yaşadığını ifade ederek, "Trabzonspor'a gelme sebebi başarılı olmaktır. Bu sonuçlar nasıl bizleri çılgına çeviriyorsa onu da çeviriyor" ifadelerini kullandı.

- "Hem ligde hem de Avrupa maçında hatalar var"

Hakem hatalarına değinen Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Hakem hatalarına baktığımız zaman, hem ligde hem de Avrupa maçında hatalar var. Bunlar hazmedilen şeyler değildir. Belki başarılı sonuçlardan sonra bunları konuşmaya gerek yok ama belki üzerimizde oyun da oynanıyor olabilir. Kardemir Karabükspor maçında kötü oynuyoruz ama adam smaç gibi eliyle topu kesiyor, hakem penaltıyı vermiyor. Varşova maçında bakıyorsunuz iki net penaltımız verilmedi. Kararlara bakıyorsun, insanın çıldırmaması elde değil. Avrupa'da tuttuğumuz avukat şunu söylemişti; 'Ben bu davayı (şike davası) alırım ama davadan sonra zorluklardan vazgeçerseniz hiç başlamayalım. Çünkü biz UEFA'ya savaş açıyoruz. Bize karşı farklı yaptırımlar da uygulayabilir.' Avrupa maçlarında da kasıt var demiyorum ama bariz hatalardan insanın midesi bulanmıyor değil"

Ufak tefek hakem hatalarına söyleyecek sözlerinin olmadığını anlatan Hacıosmanolu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Takım eğer sahada savaşırsa elbette o savaşın sonunda hakem hatalarıyla kaybetmeye devam edersek bizim de konuşmalarımızda yetkilileri uyarmaya hakkımız olur. Ama biz önce sahada Trabzon'a yakışan mücadeleyi vermek zorundayız. Bundan sonra da bize yanlış yapan olursa yanlışı yapandan sormak gibi bir cesaret de her Trabzonlu'da olduğu gibi bizde de vardır."

- Vahid Halilhodzic'in sözleşmesi

Hacıosmanoğlu, teknik direktör Halilhodzic'in kendisine söz verdiği için Trabzon'da olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Vahid hocanın 1+2 yıllık sözleşmesi var. Bunu da Trabzonspor'u düşünen Vahid hoca istedi, 'Eğer olur da başarısız bir sonuç olursa ne kulüp tazminat ödesin ne de ben tazminat ödeyeyim' dedi. Hoca, başarısız olursa 'Trabzonspor'dan ayrılırken bir tazminat alayım, gideyim' düşüncesinde değil. Zaten buraya gelirken paraları teperek geldi. Vereceğimizin iki üç katı paraları kabul etmeyip bize geldi."

-"Bu şahıs bizim muhatabımız değil"

Hacıosmanoğlu, Aziz Yıldırım'ın "herkesten hesap soracağım" sözü ile ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

"Bu şahıs bizim muhatabımız değil. Muhatap alacağım adam önce gidip vatani görevini, askerliğini yapacak, ondan sonra onu biz de muhatap alırız ama onun kabahati yok. Sahte çürük raporuyla askerlikten kaçan insana gece saat 02.00'de, 03.00'te Meclis'ten karar çıkarıp 'askerlik yasasından sahte çürük raporu alanlar da bedelli askerlikten yararlanır' diyenler, bugün o adamı konuşturuyor. Sahte belgeyle askerden kaçan adamı siz askerden kurtarırsanız bu da çıkıp 'herkesten hesap soracağım' der. Merak ediyorum, yaptıkları hırsızlıkları, Trabzonspor'dan çaldığı emekleri, o suçları, o konuşmaları nasıl örtbas edecek de kimden hesap soracak?"

- "Bunların hepsi algı yönetimi"

Trabzonspor taraftarının endişeye kapılmamasını isteyen Hacıosmanoğlu, "UEFA'nın da ne kadar sıkıştığını hukukçularımızın yaptığı hamlelerle çok iyi biliyoruz. FIFA'nın dahil UEFA'ya yazı yazıp 'kararlarınızı titizlikle bekliyoruz' demesinin ne manaya geldiğini ilerleyen süreçte hep beraber göreceğiz. Türkiye'de her ne kadar yeniden yargılamayla bu işi sulandırsalar, zamana yaysalar da herhalde Avrupa'nın dev kulüpleri UEFA'ya, FIFA'ya sordukları soru 'Bizi düşürürken bu takım neden düşmüyor, ceza almıyor' diye baskı yapıyorlar. Onun için bunların hepsi algı yönetimi" şeklinde konuştu.

Hacıosmanoğlu, başkanlığa 2 yıllığına seçildiğini anımsatarak, "Genel kurul üyelerinin verdiği süreyi tamamlamak görevimiz. 'Ben bu işi beceremedim, bırakıyorum' diyecek karakterde bir insan değilim. Onun için bu kadar yatırımları yaptık. Bunun karşılığını alacağız" dedi.

Kaynak: aa