TRABZON (AA) - Trabzonspor'un Cezayirli futbolcusu Essaid Belkalem, UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst tura çıkmalarına ilişkin, "Aldığımız bu galibiyetle ilk basamağı atlamış olduk, şimdi sıra üst basamakta. Zorlu bir tur olacaktır ama biz elimizden geldiğince iyi mücadele edip en üst basamağa tırmanmaya çalışacağız" açıklamasını yaptı.

Kulübün medya merkezine açıklamalarda bulunan Belkalem, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda dün karşılaştıkları ve 3-1'lik galibiyetleriyle sona eren Metalist Kharkiv maçının zor geçtiğini belirterek, "Üst üste güçlü ekiplerle oynadık. Önce Galatasaray ardından da iyi defans yapan Metalist Kharkiv ile karşılaştık. İkisinden de galibiyetle ayrılmak çok güzel oldu. Ayrıca oynadığımız iki maçta da iyi futbol sergilediğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Maçta attığı gol nedeniyle büyük mutluluk yaşadığını ifade eden başarılı savunma oyuncusu, şunları kaydetti:

"Golü atmak ve takımıma katkı sağlamak benim için mutluluk verici. Bu şekilde katkı sağlamaya devam etmek istiyorum. Aldığımız bu galibiyetle ilk basamağı atlamış olduk, şimdi sıra üst basamakta. Zorlu bir tur olacaktır ama biz elimizden geldiğince iyi mücadele edip en üst basamağa tırmanmaya çalışacağız."

Bundan sonraki süreçte takımın daha iyi sonuçlar alacağını vurgulayan Belkalem, "Bu zamana kadar olan dönemdekinden daha farklı bir takım var. Daha iyi devam edebileceğimizi düşünüyorum. Kadroya baktığınızda çok kaliteli oyuncularımız mevcut. Bu kaliteli oyuncularla ligi en iyi yerde tamamlayacağımızı düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Belkalem, Trabzon’da kendisinin ve ailesinin çok mutlu olduğunu, takımda herkesin işini yaptığını ve antrenmanların ardından futbolcu arkadaşlarıyla güzel zamanlar geçirdiğini belirtti.

Kaynak: aa