ARNHEM (AA) - Trabzonspor Kulübü Sportif Direktörü Süleyman Hurma, teknik direktörlük görevine getirdikleri Şota Arveladze'nin Avrupa'nın en önemli teknik adamlarından biri olacağına inandığını, dünyanın büyük kulüplerinin de onu takip ettiğini bildiğini söyledi.

Hurma, Hollanda'da kamp çalışmalarına dün başlayan bordo-mavili takımın bugün yaptığı çalışma sırasında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  

Öncelikle yeni sezonun hayırlı olmasını dileyen Hurma, Trabzonspor'un şampiyon olmak için yarışmaya çalışan bir kulüp olduğunu belirtti.

Hurma, bordo-mavili takımın zaman zaman bu hedefini gerçekleştirdiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Sonuçta uzun süre bu yarışın içinde olan, Türk futboluna renk katan bir kulübüz. Geçmişimizde neler yapıldığını, taraftarımızın da neler beklediğini biliyoruz. Öncelikle buraya gelen oyuncularımıza 'Trabzonspor büyük kulüptür bunları yapacaktır, insanlar bizden bunları bekliyor. Bu yüzden size değerli ödemeler yapıyoruz' diyeceğiz. Bu sezon içinde bundan daha farklı bir beklenti içinde olmamız söz konusu değil."

Hurma, "Kampa yeni isimler katılacak mı?" şeklinde bir soru üzerine "Transfer esasen çok kolay yapılan bir şeydir. İnsanların istediği parayı verirsiniz veya önerilen bir oyuncuyu alırsınız hemen transfer biter. Ancak biz kendi koşullarımızda, kendi istediğimiz oyuncuları almak istiyoruz. Tabi ki bu süreç alacaktır. Süreç alması takımımızı olumsuz etkileyebilir ama bunun için yapacak bir şey yok. Sonuçta bir geçmişin üzerine oturuyoruz. Onu da inkar etmemiz söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Hangi mevkilere transfer yapılacağına ilişkin ise Hurma, "Herkes çalışıyor. Bizim her mevkimiz dolu. Yeterince oyuncumuz var zaten. Takımımızı bir vites öne alabilecek oyuncular arıyoruz" dedi.

 

- "Yanal'dan faydalanıyoruz"

Ersun Yanal'ın Türkiye'de değerli bir hoca olduğunu ve bıraktığı programı aynen uygulamaya devam ettiklerini kaydeden Hurma, şunları kaydetti:

"Ersun hoca bu ülkede değerli ve önemli bir hoca. Onun bize bıraktığı bilgilerin tamamını, ben de dahil herkes kullanmalı. Oradan bizim için uygun olanı kullanacağız. Kamp programını zaten aynen şu anda uyguluyoruz. İkinci kamp programı için henüz net karar vermedik. Oluşacak net koşulları bekleyerek, karar vereceğiz ama bir sorun görünmüyor." 

Bordo-mavili takımın yeni teknik direktörü Şota ile daha önce birlikte uyumlu çalışmanın Trabzonspor'a fayda sağlayabileceğini anlatan Hurma, şöyle devam etti:

 "İyi bir süreç olacak. Şota iyi bir insan. İyi insanlar bir arada olduğunda doğru bir iş ortaya çıkar. Hepimizin çok sevdiği kardeşimiz. Trabzonspor camiasının içine 19 yaşında girdi. Ben o günden beri kendisini tanıyorum. Çizgisini, kalitesini, karakterini bozmadan sürekli yükselterek devam eden bir teknik adam. Avrupa'nın en önemli teknik adamlarından biri olacağını biliyorum. Dünyanın büyük kulüplerinin de onu takip ettiğini biliyorum. İnşallah bizde de amacımıza ulaşacaktır. Kişiler arasında anlaşmazlık olmaz. Bilgi alışverişi olur ama anlaşmazlık olmaz." 

Hurma, 2 gazeteciye yasak uygulanarak idmana alınmamasına ilişkin ise  "Yasak hiçbirimizin seveceği bir olay değil. Yönetim kurulunun aldığı bir karar var. O kararın neden alındığını bilmiyorum. Bunları araştıracak vaktim olmadı. Akla uygun bir şey söz konusuysa biz de elimizden geleni yaparız" dedi.

Hurma, birçok oyuncularına transfer teklifi geldiğini ancak bu tekliflerin arzu ettikleri düzeyde olmadığını kaydetti.

 

Kaynak: aa