TOKAT (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Diyarbakır'daki IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler nedeniyle Tokat'a alınan güreş müsabakalarına ilişkin "İlk önemli faaliyetimizi Diyarbakır'a götüreceğiz" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar'ı ziyaret eden Yerlikaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güreş Federasyonu tarafından kurulan Serbest ve Grekoromen Stil Süper 1. Lig’in final müsabakalarının hafta sonu Tokat’ta yapılacağını söyledi.

İki gün boyunca müsabakaların devam edeceğini belirten Yerlikaya, "Güreş uzun vadede projeler yapan, kararlar alan, kurumsallaşmaya doğru giden bir camia. Final müsabakalarını Tokat'a verdik. Tokat, güreşin beşiği, pehlivanlar diyarı. Emeği geçen valimize, müdürüme ve herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin güreş müsabakalarının Diyarbakır'dan Tokat'a alındığını hatırlatması üzerine Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Bizim planımız müsabakaları Diyarbakır'da yapmaktı. Malum son olaylardan dolayı Tokat'a aldık. Bu Diyarbakır'daki organizasyon kararımızın bittiği, bundan sonra yapmayacağımız anlamına gelmez. İlk önemli faaliyetimizi Diyarbakır'a götüreceğiz. Güneydoğu'daki güreş heyecanını tekrar canlandıracağız. Güreşi her yerde yapmayı sürdüreceğiz. Bu konuda kararlılığımız devam ediyor. En kısa zamanda faaliyetimiz oraya vereceğiz."

Yerlikaya, ziyaretin ardından müsabakaların yapılacağı Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda da inceleme yaptı.

Kaynak: aa