BAYBURT (AA) - Bayburt Judo İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Rize'de, 26-28 Haziran tarihleri arasında 71 ilden 1080 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye Minikler Judo Şampiyonası'nda Bayburt'un da bir Türkiye Şampiyonu çıkardığını belirtti.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Bayburt'ta judo sporunun altyapısının 2013 yılında oluşturulduğunu ve bu kısa sürede Türkiye Şampiyonu çıkarmalarının kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

 Rize Yeni Şehir Spor Salonu'nda geçekleştirilen şampiyonada, Bayburtlu minik sporcularının kendilerini iyi temsil ettiğini ifade eden Özdemir, açıklamasında şunları kaydetti:

"2013 yılına gelindiğinde Bayburt'ta bu sporla ilgili bir altyapı yoktu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu'nun büyük katkıları ile bu alanda kendini kanıtlamış Judo Antrenörü Seçkin Ofluoğlu antrenör olarak atandı. Ofluoğlu, Bayburt'ta göreve başlamasının hemen ardından minik sporcularımızı Türkiye Şampiyonası'na hazırlamaya başladı. Büyük fedakarlıklarla sporcularımızı yetiştirmeye başlayan Seçkin Ofluoğlu hocamız ilimize erkekler 60 kilodaki sporcumuz Yusuf Can Altınay ile Türkiye Şampiyonluğu, yine erkekler 26 kiloda Emirhan Öztürk ile de Türkiye 3'üncülüğü derecelerini getirdi. İki yıl gibi kısa sürede ilimize bu gururu yaşatan ve yaşanmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum."   

Kaynak: aa