KASTAMONU (AA) - Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası'nın 3. ayak yarışları Kastamonu'nun sahil ilçesi Abana'da başladı.

Kastamonu Valiliği, Abana Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) işbirliğiyle gerçekleştirilen şampiyonaya Antalya, Bodrum, İstanbul, İzmir ve Samsun başta olmak üzere 10 ilden 5'i kadın, 44 sporcu katıldı.

Beşevler mevkisindeki sahil şeridinde oluşturulan parkurda sporcular, Standart 1 (0-110 bg), Standart 2 (111-179 bg), Standart 3 (180 bg ve üstü), Pro Açık (Modifiyeli), Kadınlar Kupası, Flyboard, Free Style ve TMF Kupası kategorilerinde dereceye girebilmek için mücadele edecek.

TMF İdari Asbaşkanı Hamit Dizman, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonun ilk gününde antrenman turlarının yapıldığını belirterek, "Güzel bir parkur ve yapısı itibarıyla şirin bir ilçedeyiz. Oluşturulan parkur hem sporcuları hem de TMF teknik ekibi olarak bizleri oldukça memnun etti'' diye konuştu.

Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar da ilçede böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirerek, su sporlarının gelişmesi için Abana Su Sporları Merkezi Projesi'ni hayata geçirmek istediklerini kaydetti.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen flyboard ve motosiklet gösterileri izleyenlerin beğenisini topladı.

Kaynak: aa