BOLU (AA) - Bolu'da  26-28 Haziran'da düzenlenecek Uluslararası Murat Canbaş Artistik Cimnastik Turnuvası’na yaklaşık 250 sporcu, antrenör, idareci ve hakemin katılacağı bildirildi.

 Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 1994 yılında geçirdiği  trafik kazasında hayatını kaybeden milli cimnastikçi Murat Canbaş'ın adının yaşatılması için ikincisi gerçekleştirilecek turnuvanın hazırlıklarının tamamlandığı belirtildi.

Turnuvaya; Türkiye, Irak, Suudi Arabistan, Sırbistan, Tunus ve Türkmenistan’dan sporcuların katılacağı aktarıldı. 26 Haziran Cuma günü İzzet Baysal Caddesi'nde yapılacak kortejle başlayacak turnuvada, 27 Haziran Cumartesi günü bayanlarda 14-15 yaş, erkeklerde ise 14-18 yaş kategorisi sporcularının altın madalya için yarışacağı, 28 Haziran Pazar günü ise bayanlarda ve erkeklerde 11-13 yaş kategorisi yarışmalarının yanı sıra bayanlar 14-15 yaş ve erkekler 14-18 yaş kategorilerinde alet finallerinin yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada, Uluslararası Murat Canbaş Artistik Cimnastik Turnuvası’nın gelecek yıllarda Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nın bir ayağı olmasının hedeflendiği de kaydedildi.

Kaynak: aa