Hafta sonu Aybastı Perşembe Yaylasına gitmek üzere yola çıktık. Bu kez Ünye Çimento Fabrikası yanından giden yol üzerinden Kumru’ya;  oradan da Çamiçi Korgan Bağlantısına  ulaştık; sonra 3 km sol tarafa (gidişe göre ) gittik ve hem Korgan Yaylasına; hem Perşembe Yaylasına giden yola  girdik.  Yol ilk başlangıç yaklaşık 2 km kadar beton yapılmış; ancak geri kalan yerde ne beton; ne asfalt, nede  kaliteli bir stabilize var; üstelik yakın tarihlerde greyder geçerek yolun zeminini  iyileştirmemiş, yol bazı yerlerde suyun oyması sonucu küçücük yağmur suyu  yolları oluşmuş; bu yolun acilen greyder geçirilerek; en azından düzeltilmesi gerekiyor; bir diğer konu ise yol bazı yerlerde; halen dar konumunu muhafaza ediyor; buralarında imkanlar ölçüsünde genişletilmesi  gerekiyor. ( Bu görev Büyükşehir  Belediyesinindir.) Kaldi ki ya hep beton, ya da hep asfalt yapılması lazım.  ( Gideri Yaylaların birleştirilmesi projeleri kapsamında, DOKAP tarafından da karşılanabilinir.)   Böylece buradaki yolda Perşembe Yaylasına kadar vasıflı hale gelir.

       Sonrasında Korgan Yaylasına gittik.  Buranında güzel bir yerleşimi var; güzel bahçeli evler var, ancak yaylanın içinde; ne  bir çarşı,  lokantalar ve ihtiyaç olan işyerleri yok. Bu olgu yaylayı yetersiz duruma düşürüyor. Halbuki  burada geniş bir cadde üzerine yerleştirilmiş  15 adet dükkan (Et lokantası,  kahvehane, kafi ve bunun gibi)  ihtiyaçları karşılamak için; burada da güzel bir yayla oluşacak;  eğer Korgan Belediyesi böyle bir tesisleşmeyi değişik yöntemlerle gerçekleştirir ve burayı işletmecilere  (Kiralık, yapıp satarak, kooperatif kurdurarak tesisleştirirse);  burada da güzel bir yayla oluşacaktır.

      Sonra devamında Perşembe Yaylasına gittik. Perşembe Yaylasından Korgan İlçesi yönüne takriben 2 -3 km lik beton yol yapılmış, ancak gerisi duruyor.

      Perşembe Yaylası son yıllarda ağaçlandırma ile oldukça güzel oldu, ve olacak.  Yalnız burada da  Aybastı Belediyesince gerekli denetimler yapılmalı;  bazı yerlerde toprak birikintileri; bazı yerlerde hijyenlik konusu dikkatle takip edilmelidir.  Bazı sorunlarda şu anda çözümleniyor;  burası bana göre daha da güzel olacak. Bu günlerde Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali   devam ediyor.

        Perşembe Yaylasına Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nden de kaliteli bir yol bağlantısı var; ancak yaklaşık  son 5 km yapılmayı bekliyor.  Yol inşaatı geçen yazdan beri durmuş. Bir diğer konu ise Perşembe Yaylasından Mesudiye İlçesine vasıflı bir yol bağlantısı sağlanırsa; burası çok daha kolay ulaşımlı  ve tercih edilecek bir yayla olacaktır.