Cumhurbaşkanı Adayları, bir bir sahaya inip mitinglere başladılar; veya çok kısa süre içersinde başlayacaklar. Türkiye genelinde mitinglere  en önce CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce başladı. En son bugün (Çarşamba/ 23. 05. 2018 ) Erzincan ve Sivas mitinglerini yaptı. İyi Parti   Cumhurbaşkanı  Adayı Meral Akşener’de  mitinglerini başlattı; bugün Isparta’da miting yaptı. Saadet Partisinin Adayı Temel Karamollaoğlu’da  mitinglerini başlattı. Vatan Partisinin Adayı Doğu Perinçek’te   şimdilik sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanlığı Seçimi propaganda çalışmalarına devam ediyor.  HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş  hapiste olduğundan  şimdilik miting yapamadı. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ise , cumartesi mitinglerine başlayacak; ve otuz ilde miting yapacak.
Sayın Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Düzce mitinginde; seçildiği takdirde fındık fiyatını 15 TL yapılacağını ve eğer ihracaatçı fındığın bir kısmını almazsa; kalanının tamamını Devlet alacak dedi.  Gerçekten bu fikir bizce de olumludur; fındığın maliyeti ortadadır. Fındık çok özel bir üründür; kırılmadığı sürece uzun zaman dayanır.  Eğer kırılırsa mamul madde (havası alınmış) olarak poşete girerse; tüketilmeden  1 yıl dayanır.  Dolasıyla mamül madde olarak ihraç edildiğinde daha çok girdi sağlar. Halen fındığın % 40 ı mamül madde olarak ihraç ediliyor. Geri kalan  % 60 lık bölüm işlenmemiş iç fındık olarak ihraç ediliyor. Haliyle işlenmemiş fındık olarak alan ithalatçı; kendisi işleyerek daha fazla kazanıyor.  Halbuki fındığın % 70 ini işleyecek tesisler yapılsa; işlenmiş fındıkla  daha  çok  girdi sağlanacağı  herkesin  malumudur.  Bu günkü kurla; onbeş TL lik fiyat üreteni de üzmez; ihracatçıyı sıkıntıya sokmaz; tüketiciyi de normal fiyat şeklinde yansır.
Bir süredir, döviz fiyatı sürekli yükseliyor. Bugün gün ortasında dolar 4,85 TL ye çıktı; nihayet Merkez Bankası  akşam üstü toplandı; ve gerekeni yaptı; faizleri 13,50 den 16,50 ye çıkardı; döviz aşağı doğru akşam saatlerinde geldi. Ekonomi kendi kuralını kendisi koyar; bilinçsiz yapılan her iş; piyasaya enflasyon olarak yansır.