Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediye Meclisi Vahap Akay Başkanlığında ikinci kez toplandı. Tek gündemin görüşüldüğü mecliste bütçe meclis üyelerinin onayından geçti.
Çerkezköy Belediye Meclisi 4 üye eksiğiyle Vahap Akay Başkanlığında 2'nci kez toplandı. AK Parti’li Meclis üyeleri Turgut İleri ve Ömer Kılınç CHP’li Belediye Meclis üyeleri Binali Etyemez, Nihat Mıstık, Belediye Meclis salonunda düzenlenen toplantıda yer almadı.
Bütçenin revize edilmesi müzakeresinin görüşüldüğü toplantıda 2014 mali yılı tahmini gelir ve gider bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’nca Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığının 02.04.2014 gün ve 115.13.791-841.01-1 sayılı yazılarına istinaden revize edilmek üzere görüşüldüğü ifade edildi.
Toplantıda, 2014 mali yılı bütçesinin, Büyükşehir kanunuyla devredilecek olan belediyelerin bütçeleri de değerlendirilerek hazırlandığı hatırlatıldı. Ayrıca mahalli idareler bütçe ve muhabere yönetmeliğinin 37.maddesine göre ek ödenek verilme imkanı da bulunduğu belirtildi.
Toplantıda, bütçenin 67 milyon 604 bin 575 TL olarak tahmin edilmesi komisyonca oy birliği ile karar verildiği ifade edildi.
"MECLİSE KAMERA İSTİYORUZ"
Bütçenin onaylanmasının ardından AK Partili Belediye Meclis Üyesi Remzi Garip söz aldı. Remzi Garip geçen oturumlarda meclis toplantısının kamerayla kaydedilmesini talep ettiklerini hatırlattı. Garip, yönetmeliğin gereği olarak da bunun meclisin ortak kararı olması gerektiğini belirtti. Konunun gündem dışı olarak da oylanabileceğini söyleyen Garip, Büyükşehir Meclisi’nde bu konunun 16. sırada yer aldığı bilgisini verdi ve "Uygun görürseniz bununla ilgili bir karar almamız gerekiyor" dedi.
Remzi Garip’in talebini değerlendiren Başkan Vahap Akay, konuyu Mayıs oturumunda meclise sunacaklarını söyledi. Garip, ayrıca bir önceki meclis tutanaklarının, mevcut oturumlarda üyelere verilmesi gerektiğini söyledi ve bunun üyelerin talebi olmadan yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Vahap Akay Meclis üyelerinden gelen tüm taleplerin her zaman yapılacağını söyledi. Önümüzdeki ayın meclis toplantısının 2 Mayıs saat 14.00’de yapılması oy birliği ile kabul edildi.
Kaynak: iha