Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi okullarından Fevzipaşa İlkokulu 3/B anasınıfı öğrencileri gazetenin hazırlanışı ve baskı aşamalarını adım adım görerek öğrendi.
Fevzipaşa İlkokulu 3/B anasınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Pınar Tuba Taşçı ile birlikte Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazetesi tesislerini ziyaret etti. Öğretmenleri Tuba Taşçı gözetiminde Çerkezköy Haber ve Marmara Haber gazetelerinin hazırlanışı ve baskı aşamalarını inceleyen öğrenciler, merak ettikleri konularda sorular sordu.
Gazete ekibi, öğrencilere Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazetelerinin haber merkezlerinde bilgisayar ortamında hazırlanışı ve baskı aşamalarını öğrencilere gösterdi. Öğrenciler, bir gazetenin nasıl hazırlandığını, hangi aşamalardan geçtiğini görmek ve öğrenmekten mutlu olduklarını ve bunları gördükten sonrada gazeteciliğin görünen gibi kolay olmayan bir meslek olduğunu ifade etti. Gazetelerin hazırlanışı hakkında fikir sahibi olan öğrenciler daha sonra Radyo Haber ve T Haber TV’yi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
GAZETENİN BASIM AŞAMASI DA İLGİ ÇEKTİ
Fevzi Paşa İlkokulu 3/B sınıfı öğrencileri, gazetelerin hazırlanış aşaması sonrasında matbaa bölümüne geçti. Matbaa ustaları öğrencilere gazetenin basım aşamasında hangi evrelerden nasıl geçtiğini ve baskısını anlattı. Gazetenin baskısını da ilgiyle izleyen öğrenciler, daha sonra öğrenciler ziyarette bulundukları Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazetesi mensuplarıyla birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Gazete ziyaretinin öğrenciler açısından çok verimli geçtiğini belirten Fevzipaşa İlkokulu 3/B sınıfı öğretmeni Pınar Tuba Taşçı, "İletişim konusunu işlediğimiz bugünlerde öğrencilerimizle yerel gazetelerimizden Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek öğrencilerimize gazetenin hazırlanış aşamalarını gösterdik. Öğrencilerin gözlemleyerek öğrenmeleri çok daha daha da etkili oluyor. Bu ziyaretimiz öğrencilerimiz acısından çok iyi oldu. Bizlere bu imkanı veren ve öğrencilerimizi bilgilendiren Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazeteleri Sahibi Şaban Kardeş, Sevay Kardeş ve tüm personeline çok teşekkür ediyorum" dedi.
Kaynak: iha