Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Özel Gülerçin Koleji’nin birinci sınıf öğrencileri okuma yazmayı öğrenmelerini kutladı. Okuma Bayramı programı düzenleyen miniklerin heyecanı ve ailelerin mutluluğu gözlerden kaçmadı.
Özel Gülerçin Koleji’nde düzenlenen birinci Sınıfların Okuma Bayramı programına başta Özel Gülerçin Koleji Lisesi Süleyman Sezgin ve Özel Gülerçin Koleji İlkokulu Müdürü Tuğba Zenginal olmak üzere veliler ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü Tuğba Zenginal minik öğrencilerin okuma yazmayı öğrenmesi dolayısıyla velilerin duyduğu heyecanı paylaştığını söyledi. Yaptığı konuşmada eğitim-öğretim yılının başından bugüne kadar yoğun emek harcayarak miniklerin okuma yazma öğrendiğini söyleyen Okul Müdürü, öğrencilerin okuma dışında birçok gösteri hazırladığını ifade etti.
Minik öğrencilerden oluşan koronun şarkılar söylemesiyle başlayan program, Atatürk oratoryosu, video gösterimi ile beğeni toplayan öğrencilerin dans gösterileriyle devam etti. Günün anlam ve önemini anlatan şiirle süren programda, 'Drama Mutluluk Ormanı' gösterimi de izleyenlerin beğenisine sunuldu.
Program öğrencilerin Halkoyunları gösterisi ile sona erdi.
Kaynak: iha