Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde eğitim veren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri bir ilke imza attı. Biyoloji dersinden aldıkları yıllık proje ödevi kapsamında kuluçka makinesi yapan öğrenciler, bu sayede civciv üretimi yapabiliyor.
Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencileri yaptıkları kuluçka makinesi ile boş zamanlarında civciv üretimi yapıyor. Öğrencilerinin derslerde öğrendikleri mitoz ve mayoz bölünme konusunda canlı örnek için civciv ürettiklerini ifade eden Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Biyoloji Öğretmeni İbrahim Kadakal, "Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve uygulamaya konulan böyle bir proje gerek okulumuz, gerekse de Çerkezköy’ümüz için bir ilk olma özelliği taşıyor. Isısı ayarlanmış kuluçka makinesindeki civcivler, kuluçkaya yatırılmalarının 21’inci gününde yumurtadan çıkmaya başlıyor" dedi.
Yumurtadan çıkan civcivin daha sonra özel beslenme kabına alındığını sözlerine ekleyen Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Biyoloji Öğretmeni İbrahim Kadakal, "Burada üretilen civcivlerden şuana kadar hiçbiri ölmedi. Projeye katılan tüm öğrencilerimiz, civcivlerle yakından ilgileniyorlar. Proje sayesinde okul sonrası bilgisayar başında boş vakit geçiren öğrencilerimizin bu civcivlerle zaman harcamasını sağlamış olduk" diye konuştu.
Kaynak: iha