Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde eğitim veren Mevlana İlk ve Ortaokulu’nun Trakya Kalkınma Ajansı ile yaptığı proje ile Özel Eğitim Sınıfı Öğrencileri konser verecek düzeyde enstrüman kullanmayı öğrendi. Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri proje sonunda protokolün davetli olduğu konserde ayakta alkışladı.
Konferans salonunda gerçekleştirilen konsere Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek üyeleri, Mevlana İlk ve Ortaokul Müdürü Mehmet Erçin, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Çerkezköy’de Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı projelerinden daha fazla yararlanılması gerektiğinin altını çizdi. Çerkezköy’de bir okulun Avrupa Birliği projesinden yararlanmakta olduğunu söyleyen Kubilay Mevlana İlköğretim Okulu’nun da Trakya Kalkınma Ajansı ile güzel bir çalışma yaparak konseri organize ettiklerini söyledi.
"Okul müdürü olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekiyor" diyen Metin Kubilay "İlçemizde bu projelerin çoğalması gerekiyor. Tüm çalışmalarda var gücümüzle destek olacağız. Bu çalışmanın bundan sonra diğer okullara da örnek olması temennisinde bulunuyorum" dedi.
"YAYGIN EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ"
Kaymakam Kubilay Çocukların geleceğinin önemli olduğunu kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay "Bizler eğitime çok önem veriyoruz. Çerkezköy Kaymakamlığı olarak eğitim konularını son dönemlerde yoğunlaştırıyoruz. Çerkezköy gibi Organize Sanayi Bölgesinin olduğu yerde eğitimin her türlüsünü, okul öncesinden üniversiteye kadar kısaca yaygın eğitimi önemsiyoruz. Yarın bizlerin yerinde çocuklarımız ve gençlerimiz olacaktır" ifadelerini kaydetti.
Programda konuşan Mevlana İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Erçin ise müzik etkinliklerinin çocukların zihinsel, bedensel ve sosyal gelişmelerine olumlu etkileri olduğunu söyledi. Müziğin, yardımlaşmayı, paylaşmayı, birlikte hareket etmeyi öğrettiğini dile getiren Erçin, "Müzik, doğru zamanlama yapabilme yeteneğini de geliştirir. Müziğin düşünme kabiliyetini artırdığı, müzikle uğraşanların beyin aktivitelerinin arttığı bilimsel olarak tespit edilmiştir. Okulumuz orta ve ağır düzeyde zihinsel yetersizlik sınıfı, otizm sınıfı ve kaynaştırma öğrencilerimize müziğin bir eğitim aracı olarak kullanılabilmesi için 2013 yılında Sosyo-ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansına başvuruda bulunduk. Projemiz kabul edildi. Müzik atölyesinin kurulması için gerekli olan 38 bin 514 TL’lik finansmanın yüzde 80’i Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yüzde 20’si ise eş finansman olarak Tekirdağ İl Özel idaresi tarafından karşılanmıştır" dedi.
Konuşmaların ardından Mevlana İlköğretim Okulu özel eğitim sınıfında okuyan otizm, orta ağır düzey zihinsel yetersizlik sınıfı ve kaynaştırma öğrencileri enstruman aletlerini çalarak konser verdi. Söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla kendilerini dinlemeye gelenleri zaman zaman duygulandıran öğrenciler programın sonunda ayakta alkışlandı.
Kaynak: iha