Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından ilk olağan toplantısını yapmak üzere toplandı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Kadir Albayrak ve Tekirdağ İlçe Belediye Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen ilk meclis toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Meclis toplantısında konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, meclisin diğer toplantılarında da heyecanlı meclis üyeleri beklediğini belirtti. Büyükşehir olarak ilk meclis toplantısının gerçekleştirildiğini anımsatan Başkan Albayrak, "Parti gözetmeksizin hepimiz burada beraber çalışacak vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Bu birlikteliğimizin ve heyecanımızın daim olmasını dilerim. Meclisimizin hep birlikte güzel işlere imza atacağından şüphem yok" dedi.
Meclis toplantısında belirlenen gündem maddeleri görüşülerek, Komisyonlar belirlendi. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılan toplantıda Meclis Birinci Başkan Vekilliğine Münir Karaevli seçilirken, Meclis İkinci Başkan Vekilliğine Salih Durmaz seçildi.
Asil ve yedek belediye katipliği seçimi, encümen seçimi ve komisyon seçimlerinin de yapıldığı toplantı, iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
Kaynak: iha