Teknoloji üretmek insana özgüdür. Modern insanı ''teknoloji üreten canlı'' diye, tarif etmek mümkün.

Teknoloji üretmenin gerisinde, savaşlar yatıyor. Savaşı kazanmak ya da mevcudu korumak amacındaki siyasal toplumlar, silah teknolojileri üretiyor. Sulh zamanlarında, askeri teknolojiler sivil üretime geçiyor. Tüm insanlık istifade ediyor.

-Ten yollarının insanlığa kazandırılma nedeni, BOER Savaşıdır. Boer Savaşı sırasında, 16 İnçlik topları, cepheye taşımak isteyen Almanlar RAY SİSTEMİNİ buldu. Savaş sonrasında Ray sistemi ile, ulaştırma sektöründe devrim yaratıldı.

-Antibiyotiğin bulunmasına, Birinci Dünya Savaşı neden oldu. Siper savaşlarında, mermiden daha çok mikrop asker öldürüyordu. Antibiyotiğin keşfi sayesinde asker ölümleri azaldı. Savaştan sonra, antibiyotik sayesinde, sağlık sektöründe devrim yaratıldı.

-Uçak, Suni Kauçuk, Naylon, Nükleer Enerji ikinci dünya savaşının ürünleridir. Günümüzde bunlar olmadan, ekonomik çarkın dönmesi mümkün olamıyor.

-İnternet, GSM ve Bilgisayar teknolojilerindeki gelişmenin amacı da askeri idi. Bu teknolojiler savaşta kullanılmadan, sivil ekonomiye geçti. Ekonomide mucizeler yaratıldı.

Son zamanlarda robot asker ve uzaktan kumandalı uçak, denizaltı, tank yapılıyor ve deneniyor. Savaş korkusu yüzünden, insanoğlu teknoloji üretmeye devam ediyor.

Nükleer silahlar, askeri teknoloji üretim işlevini sonlandırıyor. Zira nükleer bir savaş, insanlığın sonunu getireceğine kesin gözü ile bakılıyor. Ama teknoloji üretim işlevi durmuyor.

1970 li yıllardan itibaren, teknoloji üretim işlevi ekonomiye geçti.

Rekabete dayalı serbest piyasa ekonomisinde, karlar sürekli azalıyor. Yeni teknoloji ile üretim yapan şirketler ise karlılıklarını koruyor. Bu nedenle, karlı olmak teknolojiye bağımlı hale geldi. Şirketler teknoloji üretiyor.

Her yeni teknoloji, sosyolojik aklın gelişmesine katkıda bulunuyor. Teknoloji üreten insanoğlu, BİLGİ TOPLUMUNA evrimleşiyor.