Bu ayın  24 Temmuz tarihi çok önemli bir tarih sürecinin yıldönümüdür. Ancak  üzülerek belirtelim ki İsmet İnönü’nün deyimi ile, açık bütçelerle Türkiye Cumhuriyetinin  tam manasıyla iflasa sürüklenmesi devam etmekte ve  süratle ilerlemektedir. Her geciken günün Türk milletine telafisi ağır zararlar verdiği güncel bir konudur. Artık Türkiye Maliyesi yabancı basında da konu edilmektedir. Yabancı basından öğrendiklerimiz göre; uygulanan açık bütçeler nedeni ile Türkiye Cumhuriyeti  güzel ufuklara doğru yelken açamamıştır. Alarm çanları çalmaktadır.

Google veya Yandex arama motorlarına “Bütçe açıklarının güncel durumu haberleri ”diye yazar bakarsak şu haberleri görürüz.

-Şubat 2019 ayında bütçe açığı 16,8 milyar TL oldu

-Bütçe açığı Ekimde %64 artarak 5,4 milyar TL oldu

-Eylül 2018 de bütçe açığı 6 milyara ulaştı

- Bütçe açığı 2019 Nisan ayında 18,3 milyar TL ve  Ocak-Nisan döneminde toplam 54,5 milyar TL oldu.

Görüldüğü gibi açık bütçeler kronik bir hasatlık olarak  İsmet İnönü’nün deyimi, ile  “iktisadi bünyeyi süratle takatinden düşürerek memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemeye devam etmektedir.” Bir de Doların seyir defterine bakalım.

Haziran 2018: 4.663.000 TL

Ocak 2019:5.359.000

22 Ocak 2019:5.363.000

18 Mayıs 2019:6.048.000

Bu rakamlarda açık bütçelerin onarımı güç, hatta imkansız yaralar açtığı ve Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyetini karanlık maceralara  sürüklediği görülmektedir. Bu açıdan bakılınca açık bütçelerin artık Yüce hukuk makamlarınca incelenmesi Anayasamıza hukukumuza ve yüce dinimizin hadislerine uygun olarak DENK yapılmasına Türk milleti adına karar vermeye yetkili organlarımızın acilen bu kararı  vermesi gerekmektedir. Çünkü

 Türk milleti bunların düzelmesi için kararlarını vermiştir. Bu kararın Türk milleti tarafından verildiğini daha önce yazmıştık. Bu satırları tırnak içinde yeniden  yazıyoruz.

“İstanbul seçimleri daha çok su kaldıracaktır. Ne yapalım ki bu böyle. Türk milleti bir gidiş sistemine hayır demiştir. Bu böyle gitmez demiştir. Bundan sonra kendinize çeki düzen verin emridir. Nedir çeki düzen vermek DENK bütçe + LAİK eğitime dönmektir. İşte her şeyi berbat etmenin sonucunda ulaştığımız AKP nin güncel karnesi

Bir gram altın 18 YTL den 255 YTL ye çıkmıştır. Artış 14 mislidir

Bir yabancı para( ABD Doları)1.660.000 TL den 5.890.000 TL ye çıkmıştır. Artış 3.7 mislidir

Çeyrek altın 24 YTL den 419 YTL ye çıkmıştır. Artış 17,4 mislidir

Açık bütçelerin yapılması ve uygulanması sonucunda AKP Türk milletini bu çıkmazlara sürüklemiştir. Bu çıkmazlardan çıkmak için çırpınan  büyük Türk milleti büyük bir millî reaksiyon göstermiş ve AKP dönemini sona erdirmek için ileri demiştir. Seçimlerin sonucunu doğru okumak budur. Ha diyeceksiniz Ki;

Tek adam demokrasisi,

Temel hak ve hürriyetlerin tehlike altında olması

İnsanların idari kararlarla işten atılabilmesi

Özgür medyanın %80 ine el konulmuş olması

Yargının ve yüksek yargının bağımsız olmaması

Üniversite özerkliğinin olmaması

Büyük kentlerin yağmalanması vs. 

Gibi sebepler de vardır ama tali sebeplerdir. Esas sebep sosyoloji bilimi ve deyimiyle söylersek “Temel çelişme” bunlar değildir. TEMEL ÇELİŞME bütçelerimizin açık yapılmasıdır. Bu yolla ceplerimizden paralarımızın sofralarımızdan  yiyecek ve içeceklerimizin alınmasıdır. NOKTA.”

Eğer siz açık bütçelere devam ederek demokrasi yaparsanız bundan sonraki Se33çimlerde 23 Haziran’daki değerlere de ulaşamazsınız. Türk milleti bu acı çorbayı artık içmeye sürekli devam etmeyecektir. Seçimlerde verdiği karar işte budur. Türk milleti bu güne kadar, dünya yüzünde geçici yenilgiler dışında sürekli olarak yenilmemiş tek ve yegane millettir.