Ülkemizde yine terör aldı başını gidiyor. İlk düğmeyi yanlış iliklerseniz son düğmede deliği bulamazsınız. Ülkemizi 13 yıldır yöneten AKP barış sürecine yanlış başladı. Suriye politikası yanlıştı.

Bu yanlışlar nelerdi; Barış süreci diye ortaya konulan süreç PKK’nın şehirlerde alan hâkimiyeti oluşturmasına yaradığı gibi insanlar üzerinde hâkimiyet sağlamalarını oluşturdu.2013 yılından başlayarak devlet hükümetin emirleriyle kışlalara ve karakollara çekildi. Bu süreçte PKK güçleri mahalle mahalle örgütlendi. Maddi olarakta vergi adı ile haraç toplamaya başladı.

                İŞİD’de Suudilerin maddi katkıları ve hükümetin Afrika ülkelerine uygulanan vizenin kaldırılması sonucu elini kolunu sallayan radikal İslamcılar, Avrupa’ya gitmek isteyenler ülkemize akın ettiler. Bu yanlış politika özellikle ülkemizin Suriye sınırını yolgeçen hanına çevirdi.

                Seçim öncesi PKK yandaşları devletin koruyamadığı korucuları öldürmeye başlayınca korucuların birçoğu maaşı devletten alıyor. Ama PKK’ya çalışıyor. Ülkemizde ki seçimi gözlemlemek için gelen emperyal ülkelerin temsilcileri Güney-Doğu’da ki seçimlerde hiçbir olumsuzluk görmediler!!

                Hırsı aklının önünde olan bazı ülkemiz yöneticileri küçük hesaplarına devleti alet etmeye çalışırken ülkemiz her tarafı berbat bir durumla karşı karşıya kaldı. Ülkemiz süratle Pakistan’laşıyor.

                CHP’nin TBMM’yi toplantıya çağırması sonucunda oluşması beklenen ‘MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU AKP ve MHP’nin oyları ile rededildi. Bu komisyonun kurulmasını istemeyen AKP’nin demek ki sakladıkları var. Peki MHP niçin AKP’nin kuyruğuna takılıyor? Bu komisyon kurulsa idi; Diyarbakır bombacısı tek kişi olarak yakalandı ardında kimler var? Suruç bombacı uzaktan kumandalı telefonla patlatılmış, peki kimler patlatmış? Bu ve benzeri yüzlerce soru en azından araştırılacak kamuoyu belki de bilgilenecekti. Bu komisyonu engellemek AKP’nin 13 yıldır hesap vermeden ülkeyi yönetme alışkanlığının devamı olurken, MHP’inde her AKP sıkıştığında verdiği desteğin devamı durumunda ancak seçimlerde halkımız-Artık AKP pervasızca ülkeyi yönetmesin. Dedi. Bu mesajı üzülerek görüyoruz ki MHP algılayamamış. Veya hala eski görevini sürdürüyor. Öyle ise niçin AKP-MHP hükümeti kurulmuyor? Acaba AKP’nin tekrar seçim projesine katkı için mi?

                Ülkemizin eğitim politikası radikal İslam’ın gelişmesine çok uygun. Ülkemizin Cumhurbaşkanı-60.000 olan imam-hatipli sayısını 1.000.000 a çıkardık diyerek öğünmektedir. Ülkemizde 90.000 cami var. Milyonlarca imam-hatip mezunu genç ne iş yapacaktır. Ülkemizde genç işsiz sayısı oldukça yüksektir. Ülkemizde eğitim politikası ve okulların dağılımı yeniden şekillendirilmelidir.

                Son üç yılda PKK’ya ve İŞİD’e tanınan tolerans kısa sürede geri alınamaz. Terör sorunun çözümü konusunda toplumsal uzlaşılar ve sosyal politikalarla halka dokunmak gerekir. Asgari ücret artık sadaka durumuna gelmiştir. Taşeron işçilik ülkemizin yüz karasıdır. İşsizlik mutlaka çözülmesi gereken sorunların başında gelmektedir.

                HDP desen bir başka alem. Eşbaşkan Selahattin Demirtaş iyi polis, F.Yüksekdağ kötü polis, biri barış diyor. Diğeri Kandil’in ağzı ile konuşuyor. Dengir bey, Celal Doğan ve sosyalist geçinenler sessiz sedasız olanları izliyorlar. AKP şaşkın, seçimde seçmenleri taşımayı bile düşünebiliyor. Onlarca uçakla dağı taşı bombalıyorlar. Yazık harcanan onca paraya. Uçaklar kalkar kalkmaz Diyarbakır’dan alo gidiyor ilgili yerlere, oradakilerde gerekli önlemleri alıyorlar. Uçaklar güya onlarca dorçkayı imha etmiş. Varsay ki öyle en küçüğü 500 kilo olan bunlar buralara nasıl taşındı? Bunca olay olurken, insanlar ölürken MİT ne iş yapıyor? H DP yetkilileri bağırıp duruyorlar İmralı ile görüşelim diye. Siz nasıl Türkiye partisisiniz ki; Bir yerlerden emir alıyorsunuz? DP’nin de işi zor iki arada bir derede kaldılar.

                Binlerce insanı gözaltına alıp ertesi gün salmak halkın gözünü boyamaktan başka bir şey değildir. ABD 11Eylül saldırısından sonra Dünya’nın çeşitli ülkelerinden binlerce insanı Guantanamo üssüne topladı. Yıllardır tutuyor. Çoğu suçsuz bu insanlar yargılanamıyor. Çünkü Beraat ederlerse ki çoğu edecektir. ABD’ye tazminat davaları açacaklardır. Obama iktidara gelirken Guantanamo’yu kapatma sözü verdi. Sanırım yakında bir şekilde boşaltılarak kapatılacak. Buna karşın ABD nokta operasyonları yapıyor. Örneğin son olarak İŞİD’in petrol işlerine bakan görevlisini hem infaz etti, hem de arşivine el koydu. Avrupa basını ülkemizi de ilgilendiren önemli bilgiler içermesine karşın bir-iki sol medya dışında hiç gündeme gelmedi. Sivrisinekle mücadele yerine bataklığı kurutmak gerekir.