Tokat’ın Niksar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü, ilçe merkezindeki mahalle muhtarları ile “Huzur Toplantısı” yaptı.
Mahalle muhtarları ve emniyet amirlerinin katılımıyla yapılan Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı’nda (SAHT) belli bölgelerde yaşanan sorunlar, olası çözümler ve yaşanan sorunlar konusunda mahalle muhtarlarının ve emniyet birimlerinin sorumlulukları görüşüldü. Toplantıda mahalle muhtarlarına ilçe asayişi hakkında bilgi verilirken, emniyet olarak da bazı konularda muhtarlardan yardım beklendiği anlatıldı.
Emniyet olarak alınan her türlü tedbire rağmen olması muhtemel her türlü hırsızlık, sahtecilik, ve yankesicilik olaylarına karşı vatandaşların daha duyarlı ve temkinli olması ve şüpheli gördükleri şahıs yada şahısları 155 polis hattına bildirmeleri; ilçe merkezinde alkollü araç kullananlar ile yüksek sesli müzik dinleyerek çevreyi rahatsız edenler hakkında çalışmaların sürdüğü, vatandaşların da bu konuda yardımcı olması konularında; muhtarların vatandaş ile emniyet arasında köprü olması, bu konuların vatandaşa aktarılmasında muhtarların çok önemli roller üstlenebileceği anlatıldı.
Huzur ve güvenin sağlanmasında emniyet kadar muhtarlarında önemli bir göreve sahip olduğunu söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Murat Mutlu, “Polis ile vatandaş arasındaki en büyük köprü muhtarlardır. Muhtarın önemi halkın polise ya da polisin halka ulaşması açısından önemlidir. Muhtarlarımız bizimle ne kadar çok irtibata geçerse o kadar halkla iyi bir iletişimi yakalamış oluruz. Polisin halka ulaşması için muhtarların yeri ve önemi büyüktür. Seçilmişler olarak muhtarlarımız bizim için önemlidir. Bizim için önemli olan halkımıza en iyi ve güvenilir hizmetin verilmesidir. Bu çalışmada bizim gibi en büyük görev muhtarlarımıza düşmektedir. El birliği ile çalışıp ilçenin asayişini, huzurunu ve güvenliğini en iyi şekilde yerine getirmektir” dedi.
Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, vatandaşa daha iyi hizmet noktasında, muhtarların emniyet teşkilatı ile sürekli iletişim halinde olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Mutlaka sorunlar olacaktır. İnsanın olduğu yerde sorun sıkıntı kaçınılmaz olur. Önemli olan bu sıkıntıları hep beraber en aza indirmektir. Ben inanıyorum ki, ortak çalışmalarla her sorunun üstesinden gelinir” diye konuştu.
Toplantıya katılan muhtarlar ise emniyet birimlerinin yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını dile getirdiler.
Polisevi’nde gerçekleştirilen toplantıya ayrıca Emniyet Amiri Hasan Tahsin Çimen, Komiser Osman Tunç ile mahalle muhtarları katıldı.
Kaynak: iha