Tokat’ın Niksar ilçesinde Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.
Niksar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Mevlana Camii Müezzin-Kayyımı Durmuş Topsakal Kur'an-ı Kerim okudu. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Hz. Peygamber’in bu kutlu doğum gününü anlamak için bundan 1443 seneye gitmek lazım gerektiğini belirterek, “1443 sene önce insanlar ilahi davetten uzaklaşmış. Gayelerinden uzaklaşmış bir hayat ortaya koymaya başlamışlardı. İnsanlar insan olma vasfını kaybetmişti. İşte bu hafta ilahi bir lütuf olarak insanlığa gönderilen Hz. Muhammed'in anılmasının sebebi bütün bu zulmün sona ermesini sağlayacak kurtarıcı olmasıydı. Yetim, kadın, mazlum ve insanlık onu bekliyordu. Dünyaya teşrifi bekleniyordu. O kainatın efendisini 14-20 Nisan arasında kutlu bir şekilde doğum gününü kutlamak için bir araya geldik. Muhammed Mustafa, farklı bir beşerdir fakat o peygamberdir. O taşlar arasındaki yakut gibidir. Onun adıyla dünya rahmetini buldu, onun adıyla vahşiler medeni oldu. Onunla rahmeti bereketi samimiyeti öğrendik” dedi.
İl Müftü Yardımcısı Ünal Tan da kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra, Niksar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerince ilahiler okundu.
Programa konuşmacı olarak davet edilen Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat “Din ve Samimiyet” konulu verdiği konferansta “Karanlıklar içerisinde bulunan dünyaya gönderilen Peygamber Efendimiz bir güneştir” ifadesini kullandı.
Akpolat şöyle konuştu: “Samimiyet anlatılan bir şeyde değildir. Halisane bir şekilde inanmanın gereğini yaşamaktır. O yaşamanın yolları da daha çok insanın kendisini kendisinde kaybetmesidir ve burada gece çok önemlidir. İnsan maalesef birçok zaman kendisini unutabilmektedir. Cenab-ı Hak müminlere hitaben, 'Kendini unutanlar gibi olmayın' buyuruyor. Bizim kendimizle de uyuşmamız gerekiyor. Kendimizin buluşma randevu saati ise herkesin uyuduğu gece vaktidir, teheccüt vaktidir. O vakitte uyanıp kendimizle buluştuğumuz zaman gönül aynanıza Cenab-ı Hakkın tecelli ettiğini görürüz ve onun değerlerinin gönlümüzü cilaladığını fark ederiz ve orada edindiğiniz duygu yükünü, iman gücünü hayatımızın her noktasında alnımız ak, gönlümüz pak şekilde uygularız.”
Konferansın ardından Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ve Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat'a Niksar'a ait hediyeler takdim ettiler.
Programa ayrıca Başçiftlik İlçe Müftüsü Abdullah Rençber, AK Parti İlçe Başkanı Hacı Murat Keleş, kamu kurum müdürleri ve vatandaş katıldı.
Kaynak: iha