Tokat’ta Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen programda öğrencilerin hazırladığı Tokat yemekleri ile defile ilgi gördü.
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Turizm, Otelcilik ve Meslek Lisesi’nde Tokat mutfağı gösterimi ve fotoğraflanması, Kız Meslek Lisesi tarafından ise defile düzenlendi. Öğrencilerin hazırladığı Tokat yemeklerinden oluşan standı inceleyen Vali Mustafa Taşkesen, Tokat kebabı, bat, keşkek, zeytin yağlı dolma ve bir çok lezzetin Tokat'ın vazgeçilmez tatları olduğunu kaydetti. Türk mutfağının dünya mutfağında çok fazla yeri olmadığını belirten Vali Taşkesen, “Zeytinyağlılardan tutun, et yemeklerine kadar bir çok lezzeti soframızda kültürümüzde barındırdığımız halde dünya mutfağımızda bir Fransız mutfağı, Japon mutfağı kadar yer edinemiyoruz. Onun sebebi de sunuştaki sıkıntımız. Sunuş konusunda, paketleme, tanıtma, reklam, satış, al beni konusunda bazı eksikliklerimiz olduğu için bu alanda maharetlerimizi tam sergileyemediğimiz için dünya mutfaklarında maalesef yerimiz yok. Sözümüz geçmiyor. İnşallah yeni yetişen bu nesiller modifiye dediğimiz, inovasyon dediğimiz tekniklerle bu eşsiz lezzetleri dünya mutfağına sokacaklar” dedi.
Vali Mustafa Taşkesen ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan defileyi izlediler. Defilenin sonunda öğrenciler tarafından Türk bayrağı açıldı. Programın sonunda okul bahçesinde halk oyunları gösterisi yapıldı.
Kaynak: iha