Trabzon’un Of ilçesinde gerçekleştirilen “Harçlıklar Biriktiriliyor Kitaplar Okunuyor” projesi kapsamında önceden dağıtılan “Kitap Kumbaralar” açılarak öğrencilerin kitaplarla buluşması sağlandı.
İlçe genelinde öğrenim gören öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak toplumsal ve kültürel değerlerimize duyarlı gençler yetiştirmek amacıyla özel bir yayıncılık şirketi tarafından öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan kitap kumbaraların açılış programı Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Endüstri Meslek Lisesi salonunda yapıldı.
Öğrencileri kitaplarla buluşturan Kaymakam Eren Arslan’a teşekkür eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu “Rabbimizin, Cebrail Aleyhisselam vasıtasıyla bizlere ilk emri olan ‘İkra-Oku’ diye başlayan ayeti kerimesini sizlere hatırlatarak, rabbimizin okumaya vermiş olduğu değerin altını çizmek istiyorum. Bugün burada eğitim adına çok güzel bir faaliyet gerçekleştiriliyor.Bu tür faaliyetler neden önemli olduğunu ileride çok daha iyi anlayacaksınız. Çünkü cahil kalan toplumların tarih boyunca sürekli sömürüldüğü bir gerçektir. Dolayısıyla müslüman bir toplumun cahil kalması geri kalması asla ve asla kaderi olamaz. Bu vesileyle ömrünüz boyunca okuyarak başarılı ve güçlü bireyler olarak ülkenize hizmet etmeniz dileğiyle hepinizi sevgilerimi sunuyorum” dedi.
Üç gün boyunca açık kalacak olan kitap stantlarının açılış programında duygu ve düşüncelerini dile getiren Of Kaymakamı Eren Arslan ise “Her şeyden önce bu proje ile öğrencilerimizin tasarruf etmelerini ve birikimlerini kitap alarak bilgilenerek güzel bir amaç için harcamalarını amaç edindik. İlçemizi eğitimde marka bir şehir haline getirmek için iki yıldır hayırsever işadamlarımızla birlikte büyük bir gayret içerisindeyiz. İnşallah sizlerinde gayreti ile bunu başaracağız ve gelecek nesillere de bu şekilde aktaracağız. Bugün artık bilgisayarların, akıllı cep telefonlarının ve dizilerin istila ettiği bir ortamda kitaba ve kitabın o sayfalarına dokunmak, kokusunu hissetmek çok önemli. Bu hazzı bu mutluluğu sizin yaşlarınızda kazandıktan sonra hayatınız boyunca bu tutkudan vazgeçemeyeceksiniz. Bu açıdan göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı sizleri tebrik ediyorum” diye konuştu.
Kaynak: iha