Trabzon’da engelli, yoksul ve gaziler ile şehit yakınlarından su parası alınmayacak.
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantı salonunda başkanvekili Seyfullah Kınalı başkanlığında gerçekleştirilen TİSKİ Genel Kurulu'nda ilk olarak 2014 yılı bütçesi görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen bütçe müzakeresinin tek tek görüşülerek oylandığı Genel Kurul'da TİSKİ'nin 2014 bütçesi 72 milyon 963 bin TL olarak oy birliği ile onaylandı. TİSKİ'nin 2014 gelir ve gider bütçesinin denk olacağı kaydedildi.
TİSKİ bütçesinin görüşülmesi esnasında sosyal amaçlı olarak belgelerini tamamlayan engelliler, belediye ve sosyal yardımlaşma vakıflarınca yardıma muhtaç kabul edilen bireyler ile 1005 sayılı kanun kapsamına giren kişilerin (gaziler ve şehit yakınları) içme suyu tarifelerine yüzde 50 indirim yapılması oy birliği ile kabul edildi. Oylama sırasında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, sosyal durumlarından ötürü su tarifesinde yüzde 50'lik indirim hakkı kazanan vatandaşların su tarifelerindeki diğer yüzde 50'lik bölümünde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sosyal yardım şeklinde ödeneceğini ifade ederken, "Bu durumda engellilerimiz, yardıma muhtaç vatandaşlarımız, gazilerimiz ve şehit yakınlarımız suya hiç para ödemeyecek" dedi.
TİSKİ Genel Kurulu'nda denetçi seçimi de oy birliği ile gerçekleştirildi. Asil denetçiliğe Hakkı Terzibaş ve Köksal Aygün seçilirken Hüseyin Üçüncü ve Metin Öztürk ise yedek denetçi olarak belirlendi.
Kaynak: iha