Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde ‘Madde Bağımlılığı ve Gençlerde Şiddet Eğilimi’ tartışıldı.
İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın teknik destek verdiği İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi-II. Aşaması kapsamında Türkiye’de seçilen pilot ilçelerden birisi olarak seçilen Vakfıkebir’de oluşturulan Yerel Önleme ve Güvenlik Komisyonu Vakfıkebir’in yerel güvenlik sorunlarını tartışmaya ve çözüm önerileri geliştirmeye devam ediyor.
Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’un başkanlığında yapılan toplantılarda, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Gençlik Merkezi Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İnsan Hakları Kurulu, Muhtarlıklar, Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulu, yerel basın ve sivil toplum kuruluşları temsil edildi. Bir önceki toplantılarda tartışılan ve suç istatistiklerinde öne çıkan güvenlik sorunları, bu sorunları aşmak için konulacak hedefler, oluşturulacak projeler ve kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının yapacakları katkılar konusunda komisyon üyelerinin görüşleri alındı.
Katılımın yüksek olduğu ve oldukça verimli geçen toplantılarda katılımcılar Vakfıkebir için öncelikli güvenlik sorunları olarak daha önceki toplantılarda belirlemiş oldukları madde bağımlılığı ve gençlerde şiddet eğilimi, kötü alışkanlıklar, hırsızlık, trafik, başıboş sokak hayvanları, aile içi şiddet, umuma açık alanlarda güvensizlik hissi konularına yönelik olarak hazırlanan 46 ayrı aktiviteyi içeren aksiyon planları üzerinde görüşlerini belirttiler.
Kaynak: iha